Artykuły prasowe

Pasztet Podlaski ze Złotym Paragonem
Kultowy produkt DROSED – Pasztet Podlaski – zdobył nagrodę „Złoty Paragon 2014”. O wyborze zadecydowały głosy właścicieli sklepów z całej Polski.
Jogurt Naturalny do picia Danone – zdrowie i lekkość na wyciągnięcie ręki
Cokolwiek robisz, gdziekolwiek wyruszasz, niezależnie od miejsca, w którym jesteś ciesz się lekkością i codzienną porcją zdrowia, którą już zawsze będziesz mieć pod ręką. Jogurt Naturalnym do picia Danone to produkt butelce, który tego lata zaspokoi Twoje pragnienie na zdrowie.

14 czerwca branża rolno-spożywcza spotka się w Poznaniu
Za nami dwie z zaplanowanych dziesięciu konferencji organizowanych w ramach Polskiego Kongresu Rolnictwa. Przedsięwzięcie, którego honorowym patronem jest m.in. Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, cieszy się rosnącym zainteresowaniem. Trzecia już, konferencja odbędzie się 14 czerwca w Poznaniu.

Okrągłe 11!
Historia zatoczyła krąg. 31 lat temu sieć Domino’s Pizza otworzyła pierwszą pizzerię poza granicami Stanów Zjednoczonych – w Kanadzie, w mieście Winnipeg. 7 maja w tym samym kraju otworzyła swój 11 tysięczny lokal.

Twoja Wielka Grecka Przygoda
Pod takim hasłem rozpoczyna się pierwsza w historii OSM Piątnica kampania reklamowa promująca najnowsze produkty spółdzielni – Jogurty typu greckiego.
Polacy wybierają marki własne, ale niechętnie się do tego przyznają.
Raport o zmianach postaw konsumenckich w stosunku do marek własnych rynku detalicznego.
Nowe kostki Vegeta z nową ambasadorką
W środę 21 maja w Villi Foksal, odbyła się konferencja prasowa podczas której przedstawiciele firmy Podravka zaprezentowali nową linię produktów w portfolio Vegety – kostki rosołowe. Dziennikarzom przedstawiona została także nowa ambasadorka Podravki – Kinga Paruzel.

Tajemnica smaku Vegety zamknięta w kostkach
Vegeta od lat króluje na polskich stołach dbając o wyrazisty smak i aromat potraw. Dzięki rozszerzeniu oferty, tajemnica wyjątkowości Vegety przeniesiona została do kostek rosołowych w trzech nowych smakach – rosół drobiowy, rosół wołowy oraz bulion warzywny.

Vegeta na topie
Za nami wyniki plebiscytu Hit Handlu 2013. Już po raz 13. właściciele sklepów niezależnych oraz należących do sieci franczyzowych, wyróżnili najlepszych z najlepszych w branży FMCG. W tegorocznej edycji konkursu 73 produkty zyskały miano Hit Handlu - Wybór Detalistów.

Tajemnica smaku Vegety zamknięta w kostkach
Vegeta od lat króluje na polskich stołach dbając o wyrazisty smak i aromat potraw. Dzięki rozszerzeniu oferty, tajemnica wyjątkowości Vegety przeniesiona została do kostek rosołowych w trzech nowych smakach – rosół drobiowy, rosół wołowy oraz bulion warzywny.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!