Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Delektuj się smakami jesieni – wybierz zupy!

Delektuj się smakami jesieni – wybierz zupy!

2014-10-03

Zanim na dobre pogodzimy się z szarugą za oknem, wykorzystajmy skarby z naszych ogrodów i sadów. Owoce i warzywa na stół! Przepisy na przepyszne zupy, które można z nich wyczarować, podpowiada Piątnica.

więcej »
Jesień za pasem? Czas na coś konkretnego!

Jesień za pasem? Czas na coś konkretnego!

2014-10-02

Wraz zgorszą aurą pojawia się ochota na „coś konkretnego” i pożywnego. Na taką pogodę Drosed, Specjalista od drobiu, przygotował gamę pełnowartościowych pasztetów Tradycyjne Rarytasy oraz uwielbianych przez konsumentów konserw mięsnych w opakowaniach o charakterystycznym kształcie mandoliny.

więcej »
Trzy nowe smaki Owocowego kubka Delecta

Trzy nowe smaki Owocowego kubka Delecta

2014-10-02

Delecta wprowadza na rynek trzy nowe kisiele instant z linii Owocowy kubek. Smak śliwki, rabarbaru i czarnego bzu, kojarzone dotąd z domowymi przetworami - powidłami, kompotami i sokami, producent oferuje w porcji nowoczesnej słodkiej przekąski.

więcej »
Trzydniowy Eko Targ na NATURA FOOD

Trzydniowy Eko Targ na NATURA FOOD

2014-10-01

W najbliższy weekend, 3-5 października br., odbędzie się specjalna, trzydniowa edycja łódzkiego targu ze zdrową żywnością, czyli Eko Targu. Tym razem organizatorzy Targu wyjątkowo zapraszają swoich gości do hali Expo, gdzie już od piątku trwać będą Międzynarodowe Targi NATURA FOOD.

więcej »
Świeżość na zawołanie

Świeżość na zawołanie

2014-10-01

W naszych zabieganych czasach często zdarza się, że w pośpiechu wybiegamy rano z domu i wracamy do niego późnym wieczorem. Aby przez cały dzień cieszyć się świeżym oddechem można użyć podręcznych produktów dentystycznych marki Efiseptyl.

więcej »
Na mniejszy i większy głód – słodkie przyjemności od Daim

Na mniejszy i większy głód – słodkie przyjemności od Daim

2014-10-01

Twardy karmel i delikatna czekolada. To połączenie jest znane i uwielbiane na całym świecie. Szwedzki maślano-migdałowy batonik Daim od ponad pół wieku zachwyca wysoką jakością i niezmiennym, unikalnym smakiem.

więcej »

Viva la Pasta! – odkrywamy sekret włoskiego smaku

2014-09-30

Makaron we Włoszech odgrywa główną rolę w codziennym menu. Do tego dochodzą oryginalne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie, tradycja przyrządzania i celebracja posiłku z jego udziałem.

więcej »
Bieluch w jesiennych duetach

Bieluch w jesiennych duetach

2014-09-30

Po raz kolejny Duch Bieluch zwabił do siedziby IMR advertising by PR wielką liczbę dziennikarzy, nie tylko z Warszawy, ale także z Chełma i z Lublina. Dopełnieniem Bieluchowych jesiennych duetów z warzywami i owocami były barwne kosmetyki marki Golden Rose.

więcej »
Chroń firmę przed szkodnikami

Chroń firmę przed szkodnikami

2014-09-30

Przedstawiciele branży spożywczej, niezależnie od tego, czy zajmują się produkcją czy przetwarzaniem żywności, muszą na co dzień zmagać się z zagrożeniem ze strony szkodników. Sprawdziliśmy, co należy wiedzieć o insektach i gryzoniach występujących w Polsce i w jaki sposób sobie z nimi radzić.

więcej »
Dżem z malin – Mmmm…

Dżem z malin – Mmmm…

2014-09-29

Z dumą przedstawiamy nowy, fenomenalny dżem z najbardziej ponętnych ze znanych nam owoców – malin. Niektórzy twierdzą, że to przesada. Niektórzy nie biorą poważnie obłędnej fascynacji, z jaką traktujemy te nieziemskie owoce.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito