Włoski smak w niecodziennym wydaniu.


Włoski smak w niecodziennym wydaniu.
2019-10-10
Co kojarzy się z włoską kuchnią? Oczywiście pizza i makaron. Ale Włosi kochają również ryby i owoce morza! Jednak aby zjeść dobrą rybę w stylu włoskim, wcale nie trzeba wsiadać w samolot.

Wystarczy upiec Rybę z pieca po włosku FRoSTY, a w międzyczasie zrobić kremowe risotto z przepisu kuchniaagaty.pl.

Co to znaczy „ryba po włosku”?

Ryba po włosku to soczysty filet z mintaja w pomidorowo – śmietanowym sosie, z pachnącymi ziołami, cukinią, czerwoną papryką, grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozzarellą. Sama ryba zaś łowiona jest z certyfikowanych, zrównoważonych łowisk MSC i mrożona od razu po połowie. I nawet nie musimy dawać Wam na nią przepisu, bo już przygotowaną i zamrożoną możecie kupić w każdym większym sklepie, w opakowaniu FRoSTY. Gotowa będzie po 35 minutach w piecu, co idealnie zgrywa się z czasem przygotowania risotto.

 

Risotto – z czym to się je?

Risotto to jeden z najpopularniejszych sposobów przyrządzania ryżu, pochodzący z północnych Włoch. Polega on na gotowaniu ryżu w bulionie z dodatkiem wina i masła, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Smakuje dobrze z różnymi dodatkami – jednym z nich są też szparagi, które z ryżem stanowią mistrzowski duet! I właśnie ze szparagami, groszkiem i świeżym szpinakiem, Agata Jędraszczak, autorka bloga kuchniaagaty.pl, stworzyła risotto, które będzie idealną drugą połówką do włoskiej ryby.

Jeśli jednak nie macie szparagów pod ręką, wykorzystajcie sezonowe składniki: dynię, leśne grzyby czy pomidory, które sprawdzą się równie dobrze!

Pełny przepis na to świetne danie, idealne zarówno na rodzinny obiad, jak i wykwintną kolację we dwoje, znajdziecie na YouTube FRoSTY, w playliście „Kulinarne Inspiracje FRoSTY”!        

Smacznego! Nie zapomnij pochwalić się efektami gotowania na Instagramie i oznaczyć @frosta_pl!

 

Nadesłał:

dominika.kac

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl