Grey Goose partnerem BAFTA
21 lutego 2010 r. luksusowa wódka Grey Goose po raz drugi będzie towarzyszyć gwiazdom podczas gali wręczenia nagród filmowych BAFTA. Najlepiej Smakująca Wódka na Świecie od lat towarzyszy celebrytom w czasie najważniejszych imprez w branży.
Największe osobistości kina zbiorą się w Londynie w niedzielę 21. lutego podczas ceremonii rozdania nagród Orange British Academy Film Awards – BAFTA.
|
Brytyjska Akademia Sztuk Filmowych i Telewizyjnych co roku przyznaje nagrody najlepszym produkcjom filmowym i telewizyjnym oraz gwiazdom wielkiego i małego ekranu. Po raz drugi partnerem alkoholowym wydarzenia została wódka Grey Goose. Trunek od lat jest partnerem najważniejszych światowym imprez filmowych, takich jak gale wręczenia Oscarów oraz festiwale filmowe w Cannes i Toronto.
Tegoroczne After Party po Gali wręczenia nagród odbędzie się w ekskluzywnym klubie Soho House w Londynie. Światowy ambasador marki Grey Goose, Dimitri Lezinska, specjalnie na tę okazję przygotował kolekcję koktajli, które przywodzą na myśl skojarzenia z ekskluzywnym i pasjonującym światem filmu. Obecni na przyjęciu goście będą mogli spróbować trzech koktajli na bazie wykwintnej wódki Grey Goose: L’Orange BAFTA, The Filmmaker oraz Leading Lady.
L’Orange BAFTA
Podczas imprezy BAFTA zawsze wznoszony jest toast za najlepsze filmy roku. Na tę okazję Dimitri Lezinska przygotował koktajl L’Orange BAFTA. Łączy on smak Grey Goose L’Orange z pomarańczowym curaçao oraz syropem malinowym. W ten sposób powstał świeży, subtelny koktajl, który smakuje najlepiej, gdy ozdobiony jest cytrynową gwiazdą.
Składniki:
1 i ½ części Grey Goose L’Orange
1/3 części pomarańczowego curaçao
½ części syropu malinowego
½ części świeżo wyciskanego soku z cytryny
Przygotowanie:
Do shakera wypełnionego lodem wlej wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj. Koktajl należy podawać w schłodzonym kieliszku typu martini bądź płaskim typu „coupette”. Drink będzie się prezentować najlepiej ozdobiony gwiazdkami wyciętymi ze skórki cytrynowej.
The Filmmaker
Wręczenie nagród BAFTA to wydarzenie, na którym pojawiają się najważniejsze osobistości światowego kina. W podziękowaniu za ich pracę, Dimitri stworzył koktajl The Filmmaker, łączący najlepsze składniki ze wszystkich zakątków świata. Egzotyczne soki prosto z Azji połączone są z wykwintnym smakiem tropikalnych dodatków. Koktajl ozdobiony liściem mięty odświeża i pozwala odpowiednio uczcić wyjątkowe wydarzenie.
Składniki:
2 części wódki Grey Goose Original
½ części soku Yuzu
1/3 części świeżo wyciskanego soku z owoców
4 krople soku z rabarbaru
Woda sodowa
Przygotowanie:
Wypełnij shaker lodem. Dodaj wódkę Grey Goose Original, sok Yuzu oraz sok z cytryny i rabarbaru. Wymieszaj wszystko dokładnie i przelej do wysokiej szklanki. Dopełnij szklankę wodą sodową oraz ozdób liściem mięty.
Leading lady
Nagrody BAFTA przyznawane są nie tylko filmowym obrazom, ale też najlepszym aktorom i aktorkom roku. Styl gwiazd kina były inspiracją do stworzenia koktajlu Leading Lady. Cytrynowa wódka Grey Goose połączona z sokiem z cytryny oraz likierem pomarańczowym zachwyca tak, jak piękne gwiazdy srebrnego ekranu. Serwowany w wysokiej, wąskiej szklance koktajl doskonale prezentować się będzie w towarzystwie pięknych dam.
Składniki:
1 i ½ części Grey Goose Le Citron
½ części likieru pomarańczowego
½ części świeżo wyciskanego soku z cytryny
1/3 części soku z marakui
Przygotowanie:
Wypełnij shaker lodem, następnie dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj. Koktajl przelej do wysokiej, wąskiej szklanki. Całość ozdób skórką cytrynową w kształcie sprężynki.
Orange British Academy Film Awards to jedno z najważniejszych wydarzeń w świecie filmu. Wykwintny alkohol, zmysłowe koktajle oraz największe gwiazdy świata filmu to gwarancja wyjątkowych wrażeń podczas kolejnej edycji wręczenia nagród Brytyjskiej Akademii Sztuk Filmowych i Telewizyjnych.
Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Magdalena Knefel, Konkret PR, ul. Jaracza 10/22, 00-378 Warszawa, tel/fax. (22) 628 50 42, e-mail: b.grzybek@konkretpr.pl, m.knefel@konkretpr.pl
Nadesłał:
m.knefel@konkretpr.pl
|