Koktajle ziołowo-warzywne Grey Goose
Marka Grey Goose znana jest z zaangażowania w promocję nowych sposobów komponowania koktajli. Tym razem Najlepiej smakująca Wódka na Świecie proponuje poszukać inspiracji… na kuchennym stole. Soczyste pomidory, świeże ogórki czy sosy warzywne mogą być idealną podstawą smakowitych koktajli.
Bogaty smak Grey Goose
Do miksowania alkoholi najczęściej wykorzystujemy owoce oraz tworzone na ich bazie soki. Marka Grey Goose proponuje, żeby łączyć alkohol również z nowymi dodatkami tj. warzywa oraz aromatyczne przyprawy i zioła. Warzywno-ziołowe dodatki sprawiają, że koktajle stają się niezwykle orzeźwiające, a alkohol zyskuje nieznany wcześniej, oryginalny aromat. Najlepiej Smakująca Wódka na Świecie zaprasza do spróbowania czterech wyjątkowych drinków ma bazie świeżych warzyw i ziół.
|
Basil Watermelon Cooler
Koktajl Basil Watermelon Cooler to połączenie aromatycznych przypraw - imbiru i bazylii oraz świeżych owoców. Soczysty smak arbuza doskonale komponuje się z ekskluzywną wódką Grey Goose, a aromatyczne przyprawy nadają temu połączeniu ciekawy, oryginalny smak.
Bloody Kirby
Koktajl Bloody Kirby jest wyjątkowym połączeniem smaku świeżych warzyw i doskonałej wódki Grey Goose Le Citron. Ogórek i pomidor sprawiają, że smak alkoholu jest wyjątkowo bogaty.
Mint Cooler
Prosty koktajl Mint Cooler jest wyjątkowo łatwy w przygotowaniu, a przy tym niezwykle orzeźwiający. Cytrynowa wódka Grey Goose z dodatkiem świeżej mięty jest doskonałą propozycją dla miłośników lekkich koktajli.
Warzywno-ziołowe koktajle
Propozycje marki Grey Goose pozwolą odkryć nowy wymiar smaku wódki Grey Goose. Wykorzystanie warzyw i ziół pozwala wzbogacić smak alkoholu i odkryć nowe, niestandardowe połączenia. Deska serów bądź smakowite sałatki mogą być doskonałym dopełnieniem uczty z koktajlami Grey Goose.
Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Magdalena Knefel, Konkret PR, ul. Jaracza 10/22, 00-378 Warszawa, tel/fax. (22) 628 50 42, e-mail: b.grzybek@konkretpr.pl, m.knefel@konkretpr.pl.
Nadesłał:
m.knefel@konkretpr.pl
|