Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Sezon na przetwory z Octem Kieleckim
Najlepszy czas na przygotowywanie domowych przetworów trwa od maja do późnej jesieni. Przez cały ten okres w sklepach i na straganach możemy znaleźć świeże owoce i warzywa, które doskonale sprawdzą się jako podstawa do zrobienia dżemu lub konfitury.
Sezonowe smaki w restauracji. Czy można zatrzymać je przez cały rok?
O tym, jak ważną rolę pełni sezonowość, doskonale wiedzą między innymi Włosi, którzy gustują nie tylko w regionalnych specjałach, ale również tych dostępnych na targach wyłącznie przez kilka miesięcy w roku. Jak się jednak okazuje, świeże smaki można oferować swoim gościom znacznie dłużej.
Mimo upałów, spadła sprzedaż piwa
Branża piwna nadal mierzy się z wyzwaniem związanym z malejącym popytem na popularny złoty trunek. W ciągu roku, w handlu tradycyjnym kupiono o 9,9% hektolitrów mniej tego alkoholu niż w roku poprzednim – wynika z najnowszego badania M/platform.
Letnie inspiracje w kuchni
Lato to bez wątpienia ta pora roku, w której królują świeże warzywa i owoce. Jednocześnie im cieplej na zewnątrz, tym bardziej mamy ochotę by przygotowywać dania pod gołym niebem. Na co warto wtedy postawić?
Zdrowe lato z Helio!
Dłuższe dni, ciepłe poranki, podróże, aktywność na świeżym powietrzu, pyszne koktajle, grille z przyjaciółmi, zachody słońca na plaży… To wszystko kojarzy nam się z wakacjami, na które czekamy cały rok. A one już tuż, tuż! Oczywiście - to również czas kulinarnych inspiracji.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars Pet Nutrition stawia na zrównoważony rozwój
Mars Pet Nutrition Europe ogłasza, że 100% ryb, wykorzystywanych do produkcji jedzenia dla zwierząt domowych, pozyskiwane jest obecnie w sposób zrównoważony, zgodnie z wytycznymi firmy Mars dotyczącymi zrównoważonego połowu ryb
Diety pudełkowe przechodzą na automatyzację
Dzisiejsi konsumenci mają coraz mniej czasu i jednocześnie coraz wyższe wymagania wobec jakości i zróżnicowania codziennych posiłków. Nie dziwi więc, że chętnie sięgają po zdrowe, wygodne i relatywnie niedrogie diety pudełkowe, co przekłada się na rozwój rynku usług cateringowych.
Mimo upałów, spadła sprzedaż piwa
Branża piwna nadal mierzy się z wyzwaniem związanym z malejącym popytem na popularny złoty trunek. W ciągu roku, w handlu tradycyjnym kupiono o 9,9% hektolitrów mniej tego alkoholu niż w roku poprzednim – wynika z najnowszego badania M/platform.
Odkryj etniczne smaki z nową marką Helcom Ethnic.
Firma Greek Trade prezentuje nową markę Helcom Ethnic. To wyjątkowa oferta, w której znalazły się pasty warzywne inspirowane popularnymi na świecie recepturami, z różnych zakątków świata.
Lekkie i roślinne połączenia smakowe
Późna wiosna oraz lato to czas największej obfitości świeżych warzyw i owoców. Chętniej ruszamy wtedy po zakupy do najbliższego warzywniaka i zaopatrujemy się w sezonowe dodatki. Dlatego kiedy, jeśli nie latem, testować wegańskie lub wegetariańskie przepisy i odkrywać nowe, lekkie połączenia smaków?