Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

3 pomysły na mięsne dania z dodatkiem aromatycznego sosu

3 pomysły na mięsne dania z dodatkiem aromatycznego sosu

2019-10-25

Czy zwyczajny niedzielny obiad może przemienić się w kulinarną podróż pełną zaskakujących smaków i niestandardowych rozwiązań? Tak! Wystarczy zadbać o odpowiednie przyprawy.

więcej »

DRONY, ROLNICTWO 5.0. I CYFROWE UPRAWY – INNOWACJE PRZYSZŁOŚCIĄ ROLNICTWA

2019-10-23

Coraz większe wyzwania związane z brakiem rąk do pracy oraz rosnącymi kosztami zatrudnienia pracowników sezonowych jak i wyzwania związane z kontrolą i analizą produkcji sprawiają, że sadownicy do pomocy coraz częściej wykorzystują nowoczesne technologie.

więcej »

„Zdrowy Paragon” w salonikach Kolportera

2019-10-22

W sieci saloników Kolportera będą wydawane wyłącznie paragony pozbawione szkodliwych dla zdrowia bisfenoli. Spółka dołączyła do ogólnopolskiej akcji „Zdrowy Paragon”.

więcej »
Wyroby polskich producentów żywności pojawią się w Sosnowcu

Wyroby polskich producentów żywności pojawią się w Sosnowcu

2019-10-22

- Udział w tego typu przedsięwzięciach to doskonała możliwość promowania bardzo dobrej jakości wyrobów pochodzących z polskich upraw - informuje Ewelina Staniszewska z firmy PRIMAVEGA Sp. z o.o., wielokrotnego laureata programu „Doceń polskie”.

więcej »
Powierzchnia ziemi jest naszym największym zasobem

Powierzchnia ziemi jest naszym największym zasobem

2019-10-21

Między klimatem a sposobem użytkowania ziemi istnieją silne zależności. Opisuje je IPCC w swoim ostatnim Raporcie Specjalnym, przyjętym 7 sierpnia 2019 r. w Genewie przez rządy państw członkowskich ONZ. Jak użytkować ziemię, aby zmniejszyć nasz wpływ na klimat? Jak przeciwdziałać erozji gleb i (...)

więcej »
Śniadanie „last minute”

Śniadanie „last minute”

2019-10-21

Zaspaliśmy. Znowu. W porannym chaosie, jaki towarzyszy tego typu sytuacji, trudno pamiętać o przygotowaniu śniadania oraz lunchu do szkoły czy pracy. Oczywiście, można skorzystać z maszyny vendingowej, jednak każdy z nas z doświadczenia wie, że hot-dog nie rozwiąże problemu głodu na cały dzień (...)

więcej »
NOWOŚĆ OLE! Pastena pasta z czarnych oliwek OLE!

NOWOŚĆ OLE! Pastena pasta z czarnych oliwek OLE!

2019-10-21

Charakterystyczny aromat tych małych przysmaków zachęca do wykorzystania pasty jako samodzielnej tapenady lub z różnymi dodatkami. Doskonale sprawdzi się jako składnik zimnych przekąsek oraz w daniach na ciepło. Idealnie współgra ze świeżym pieczywem, chrupiącymi grzankami czy paluszkami grissini.

więcej »
Roślinna kuchnia – to proste! Sprawdź sam.

Roślinna kuchnia – to proste! Sprawdź sam.

2019-10-21

Jeszcze do niedawna dieta wegetariańska brzmiała dość tajemniczo i wzbudzała kontrowersje. Obecnie wszyscy już znają zalety diety roślinnej, a jej przestrzeganie jest naprawdę proste: wege restauracji z dnia na dzień jest coraz więcej, podobnie, jak wege produktów na sklepowych półkach.

więcej »

Rusza ogólnopolska akcja „Zdrowy Paragon”

2019-10-18

Sieci handlowe, sklepy indywidualne, a także punkty usługowe, które zdecydują się na wprowadzenie paragonów pozbawionych bisfenoli (w tym BPA i BPS), zyskają specjalne oznaczenie.

więcej »
Jesienne śniadanie. Placuszki z buraka i plastrów z papryką z dipem z koziego sera

Jesienne śniadanie. Placuszki z buraka i plastrów z papryką z dipem z koziego sera

2019-10-18

Buraki większości z nas kojarzą się z dodatkiem do obiadu, jednak świetnie sprawdzą się także jako smaczne śniadanie. Placuszki z buraków z tymiankiem, plastrami wegetariańskimi z papryką VeggieDay z lekkim dipem na jogurcie, np. na bazie koziego sera, to świetny pomysł na rozpoczęcie dnia!

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito