Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Włoska kuchnia na wyciągnięcie ręki

Włoska kuchnia na wyciągnięcie ręki

2011-07-28

Sezon letni to doskonały czas na kuchenne inspiracje, wie o tym dobrze firma Develey, która specjalnie na ten czas przygotowała produkt rodem z Włoch Pesto alla Genovese. Pesto to wyjątkowa nowość w palecie produktów marki, znanej z produkcji dressingów, musztard oraz sosów delikatesowych.

więcej »
Z solą nam nie po drodze

Z solą nam nie po drodze

2011-07-28

Według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia dzienne spożycie soli nie powinno przekraczać jednej płaskiej łyżeczki do herbaty. Badania wykazują, że zdecydowana większość Polaków przesala potrawy, tak że w ich przeciętnej diecie znajduje się prawie trzykrotnie większa od zalecanej dawka soli.

więcej »
Ratatouille i Risotto – smakowite dania od d’aucy

Ratatouille i Risotto – smakowite dania od d’aucy

2011-07-27

Ratatouille z ziołami i Risotto o smaku maślanym d’aucy z linii 3 minuty – tylko chwila to oryginalne kompozycje najwyższej jakości warzyw z dodatkiem aromatycznych ziół opracowane z myślą o miłośnikach śródziemnomorskich potraw.

więcej »
Domowe przetwory tylko z Gellwe

Domowe przetwory tylko z Gellwe

2011-07-27

W samym środku sezonu owocowego warto pomyśleć o tym, co zrobić, by móc się cieszyć bogactwem smaku i aromatu letnich owoców również jesienią i zimą. Marka Gellwe już znalazła odpowiedź na to pytanie.

więcej »
Kolejna odsłona kampanii informacyjno-edukacyjnej programu „Wiem, co wybieram”

Kolejna odsłona kampanii informacyjno-edukacyjnej programu „Wiem, co wybieram”

2011-07-27

Kampania edukacyjno-informacyjna programu znakowania produktów żywnościowych „Wiem, co wybieram” po raz kolejny uzyskała wsparcie Clear Channel Poland.

więcej »
Laur Konsumenta dla Przecieru Pomidorowego Podravka

Laur Konsumenta dla Przecieru Pomidorowego Podravka

2011-07-26

Konsumenci po raz kolejny docenili produkt firmy Podravka. Tym razem wyróżnienie - Laur Konsumenta - otrzymał Przecier Pomidorowy. Produkt został doceniony przez konsumentów w ogólnopolskim sondażu, a wyróżnienie jest dowodem rynkowej popularności produktu.

więcej »
Marki własne INTERMARCHE ze Znakiem „Doceń polskie”

Marki własne INTERMARCHE ze Znakiem „Doceń polskie”

2011-07-26

Aż 19 produktów sieci INTERMARCHE, sprzedawanych jako marki własne, przeszło pozytywnie audyt Loży Ekspertów Programu promocyjnego „Doceń polskie”.

więcej »
Tradycyjne smaki regionu – konkurs kulinarny dla uczniów.

Tradycyjne smaki regionu – konkurs kulinarny dla uczniów.

2011-07-25

Po raz pierwszy w ramach targów NATURA FOOD 2011 obędzie się konkurs kulinarny skierowany do uczniów szkół gastronomicznych z terenu województwa łódzkiego pod hasłem Tradycyjne smaki regionu.

więcej »
Cornelius Weizen Bier najlepszy!

Cornelius Weizen Bier najlepszy!

2011-07-25

CORNELIUS WEIZEN BIER, z piotrkowskiego browaru SULIMAR, zajął I miejsce w konkursie konsumenckim Bractwa Piwnego w kategorii piwo pszeniczne. Już drugi rok z rzędu, piwo to zajęło najwyższą pozycję w tym rankingu.

więcej »
Fotografuj z Podlaskim i wygrywaj nagrody!

Fotografuj z Podlaskim i wygrywaj nagrody!

2011-07-22

Ruszył wakacyjny konkurs fotograficzny DROSED pod hasłem „Podlaski. Na śniadanie!”.Na autorów najciekawszych zdjęć z Pasztetem Podlaskim w roli głównej czekają atrakcyjne nagrody.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsłonę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.

Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa! Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa!
Pieczywo to dla większości z nas podstawa śniadań lub kolacji. Dlatego też przy wyborze chleba, warto zwrócić uwagę nie tylko na jego świeżość, ale i na skład. Czasem starsze wypieki na półkach sklepowych mogą stanowić siedlisko pleśni i bakterii. Czy warto więc wypiekać chleb w domu?

Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Wawel rozwija linię produktów funkcjonalnych. Pierwszym produktem w tej kategorii była MINIczekolada Danusia Malinowa Beauty z dziką różą (która jest naturalnym źródłem witaminy C) i kolagenem wprowadzona na rynek w kwietniu tego roku.

Świętuj Dzień Wegetarianizmu z marką VEGETA!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. To doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów oraz próbowania przepisów na smaczne i pożywne dania bez mięsa. Bogactwo smaków kuchni wegetariańskiej jest bardzo rozległe i w tym wyjątkowym dniu VEGETA zachęca do jego odkrywania.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.

Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych! Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.

Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h
Pierwszy dzień jesieni to moment, w którym natura zaczyna powoli przygotowywać się do zimowego snu. Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a drzewa mienią się złotem, czerwienią i pomarańczem.

Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.

Duet, który zachwyca – świętuj Dzień Kawy ze Starbucks!
1 października, z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy, Starbucks zaprasza do świętowania w wyjątkowym towarzystwie. W ofercie kawiarni pojawiają się dwie nowe kawy ziarniste – Starbucks® Milano Duetto, które wprowadzą miłośników kawy w świat kontrastów między ziarnami jasno a ciemno palonymi.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito