Artykuły prasowe
Włoska kuchnia na wyciągnięcie ręki
Sezon letni to doskonały czas na kuchenne inspiracje, wie o tym dobrze firma Develey, która specjalnie na ten czas przygotowała produkt rodem z Włoch Pesto alla Genovese. Pesto to wyjątkowa nowość w palecie produktów marki, znanej z produkcji dressingów, musztard oraz sosów delikatesowych.
Z solą nam nie po drodze
Według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia dzienne spożycie soli nie powinno przekraczać jednej płaskiej łyżeczki do herbaty. Badania wykazują, że zdecydowana większość Polaków przesala potrawy, tak że w ich przeciętnej diecie znajduje się prawie trzykrotnie większa od zalecanej dawka soli.
Ratatouille i Risotto – smakowite dania od d’aucy
Ratatouille z ziołami i Risotto o smaku maślanym d’aucy z linii 3 minuty – tylko chwila to oryginalne kompozycje najwyższej jakości warzyw z dodatkiem aromatycznych ziół opracowane z myślą o miłośnikach śródziemnomorskich potraw.
Domowe przetwory tylko z Gellwe
W samym środku sezonu owocowego warto pomyśleć o tym, co zrobić, by móc się cieszyć bogactwem smaku i aromatu letnich owoców również jesienią i zimą. Marka Gellwe już znalazła odpowiedź na to pytanie.
Kolejna odsłona kampanii informacyjno-edukacyjnej programu „Wiem, co wybieram”
Kampania edukacyjno-informacyjna programu znakowania produktów żywnościowych „Wiem, co wybieram” po raz kolejny uzyskała wsparcie Clear Channel Poland.
Laur Konsumenta dla Przecieru Pomidorowego Podravka
Konsumenci po raz kolejny docenili produkt firmy Podravka. Tym razem wyróżnienie - Laur Konsumenta - otrzymał Przecier Pomidorowy. Produkt został doceniony przez konsumentów w ogólnopolskim sondażu, a wyróżnienie jest dowodem rynkowej popularności produktu.
Marki własne INTERMARCHE ze Znakiem „Doceń polskie”
Aż 19 produktów sieci INTERMARCHE, sprzedawanych jako marki własne, przeszło pozytywnie audyt Loży Ekspertów Programu promocyjnego „Doceń polskie”.
Tradycyjne smaki regionu – konkurs kulinarny dla uczniów.
Po raz pierwszy w ramach targów NATURA FOOD 2011 obędzie się konkurs kulinarny skierowany do uczniów szkół gastronomicznych z terenu województwa łódzkiego pod hasłem Tradycyjne smaki regionu.
Cornelius Weizen Bier najlepszy!
CORNELIUS WEIZEN BIER, z piotrkowskiego browaru SULIMAR, zajął I miejsce w konkursie konsumenckim Bractwa Piwnego w kategorii piwo pszeniczne. Już drugi rok z rzędu, piwo to zajęło najwyższą pozycję w tym rankingu.
Fotografuj z Podlaskim i wygrywaj nagrody!
Ruszył wakacyjny konkurs fotograficzny DROSED pod hasłem „Podlaski. Na śniadanie!”.Na autorów najciekawszych zdjęć z Pasztetem Podlaskim w roli głównej czekają atrakcyjne nagrody.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.
Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsłonę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.
Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa!
Pieczywo to dla większości z nas podstawa śniadań lub kolacji. Dlatego też przy wyborze chleba, warto zwrócić uwagę nie tylko na jego świeżość, ale i na skład. Czasem starsze wypieki na półkach sklepowych mogą stanowić siedlisko pleśni i bakterii. Czy warto więc wypiekać chleb w domu?
Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Wawel rozwija linię produktów funkcjonalnych. Pierwszym produktem w tej kategorii była MINIczekolada Danusia Malinowa Beauty z dziką różą (która jest naturalnym źródłem witaminy C) i kolagenem wprowadzona na rynek w kwietniu tego roku.
Świętuj Dzień Wegetarianizmu z marką VEGETA!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. To doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów oraz próbowania przepisów na smaczne i pożywne dania bez mięsa. Bogactwo smaków kuchni wegetariańskiej jest bardzo rozległe i w tym wyjątkowym dniu VEGETA zachęca do jego odkrywania.
Najczęściej czytane artykuły:
Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.
Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.
Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h
Pierwszy dzień jesieni to moment, w którym natura zaczyna powoli przygotowywać się do zimowego snu. Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a drzewa mienią się złotem, czerwienią i pomarańczem.
Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.
Duet, który zachwyca – świętuj Dzień Kawy ze Starbucks!
1 października, z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy, Starbucks zaprasza do świętowania w wyjątkowym towarzystwie. W ofercie kawiarni pojawiają się dwie nowe kawy ziarniste – Starbucks® Milano Duetto, które wprowadzą miłośników kawy w świat kontrastów między ziarnami jasno a ciemno palonymi.