Artykuły prasowe

Polski smak z charakterem
Moda na gotowanie sprawiła, że coraz chętniej zaglądamy do kuchni aby samodzielnie przygotować coś smakowitego. Eksperymentując i poszukując ciekawych przepisów, na nowo odkrywamy bogactwo potraw wywodzących się z rodzimych tradycji kulinarnych.

Rzuć koło ratunkowe rybom! Premiera filmu „Ryba za Burtą!” w Gdańsku!
27 września w Cinema City w Gdańsku odbędzie się seans premierowy filmu „Ryba za Burtą!" w reżyserii Roberta Jewuły.

DROSED wprowadza na rynek Pasztet Sarmacki
Pasztet Sarmacki z kurczaka Premium to najnowsza propozycja firmy dla konsumentów ceniących smak tradycyjnych polskich potraw.

Włoskie risotto na polskich stołach
Risotto to potrawa, którą w XIV wieku Marco Polo przywiózł z Chin do Włoch. Od tej pory jest ono uważane za jedną z koronnych potraw Półwyspu Apenińskiego. Oryginalnie, risotto sporządzane jest z podsmażanego na tłuszczu ryżu z dodatkiem cebuli lub czosnku oraz wytrawnego wina.

Bukiet smaków zamknięty w nowym formacie serów Valbon!
Wyobraźmy sobie aromatyczny bukiet ziół. Odrobina rozmarynu o głębokim sosnowym zapachu, przyjemnie orzeźwiający tymianek i do tego dobrze znany, ceniony duet: bazylia i oregano... Ta pełna, bogata kompozycja została zatopiona w nowym – ważącym 125 g – opakowaniu sera pleśniowego Valbon Brie.

Nowe przekąski od Butcher’s
W trosce o idealny stan uzębienia każdego psa, Butcher’s Pet Care wprowadza na rynek serię wyjątkowych nowości. Od maja 2012 w sprzedaży dostępne są przekąski Butcher’s Treats.

Chrupiąca nowość w ofercie firmy Aves, czyli Brokuł panierowany
Brokuł, znany również jako zielony kalafior lub kapusta szparagowa zbyt rzadko gości na naszych stołach. Firma Aves znalazła sposób, aby zwiększyć liczbę fanów najzdrowszego spośród warzyw.

Pierogi z mięsem Jawo z sosem paprykowo - czosnkowym
Pierogi z mięsem to chyba jedno z najpopularniejszych i najbardziej lubianych dań w naszym kraju. Zna je każdy i zapewne nie istnieje tradycyjna polska restauracja, w menu której brakowałoby tego znanego i niezwykle smacznego dania.

Eksperci po raz szósty przyznali certyfikaty „Doceń polskie”
4 września w Krakowie odbył się VI audyt artykułów spożywczych biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. O godło programu ubiegały się produkty różnego rodzaju. Pięcioosobowa Loża Ekspertów wybrała te najbardziej wartościowe i przyznała im certyfikaty „Doceń polskie”.

Smaki dzieciństwa
Lody „Pingwinki” kupowane wprost z rikszy od sprzedawcy w białym kitlu, charakterystyczny kształt kruchych herbatników Szampanek, Polskie Krówki o niepowtarzalnym smaku - produkty od lat obecne na rynku wciąż zyskują nowych zwolenników.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Słodka Impreza z Kajmakiem od HELIO
Planujesz przyjęcie i chcesz zaserwować swoim gościom coś wyjątkowego? Mamy dla Ciebie przepis na deser w słoiczkach, który zachwyci nie tylko smakiem, ale również wyglądem! Kajmakowy mus z chrupiącymi herbatnikami i puszystą śmietanką to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Przekąski, które Rozpalą Zmysły
Walentynki to doskonały moment, by celebrować miłość i rozpieszczać podniebienie wyjątkowymi smakami. Jeśli chcesz dodać temu dniu odrobinę magii w naturalny i zdrowy sposób, sięgnij po afrodyzjaki w najsmaczniejszej odsłonie – przekąski HELIO!
Zima – czas radości, zabawy i zdrowych przekąsek!
Zima to magiczny okres pełen radości i aktywności na świeżym powietrzu. Ferie zimowe to doskonały moment na białe szaleństwo – od jazdy na nartach, przez spacery po ośnieżonych szlakach, aż po zabawy na lodowisku.
Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach?
Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę.
Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca!
Nowy rok to świetna okazja, by odkryć coś nowego. Zimowa oferta Starbucks® z pistacjowymi smakami z pewnością zachwyci! Od 7 stycznia w kawiarniach pojawią się limitowane Pistachio Flavour Latte oraz pyszne pistacjowe wypieki!
Najczęściej czytane artykuły:
Zima – czas radości, zabawy i zdrowych przekąsek!
Zima to magiczny okres pełen radości i aktywności na świeżym powietrzu. Ferie zimowe to doskonały moment na białe szaleństwo – od jazdy na nartach, przez spacery po ośnieżonych szlakach, aż po zabawy na lodowisku.
Przekąski, które Rozpalą Zmysły
Walentynki to doskonały moment, by celebrować miłość i rozpieszczać podniebienie wyjątkowymi smakami. Jeśli chcesz dodać temu dniu odrobinę magii w naturalny i zdrowy sposób, sięgnij po afrodyzjaki w najsmaczniejszej odsłonie – przekąski HELIO!
Słodka Impreza z Kajmakiem od HELIO
Planujesz przyjęcie i chcesz zaserwować swoim gościom coś wyjątkowego? Mamy dla Ciebie przepis na deser w słoiczkach, który zachwyci nie tylko smakiem, ale również wyglądem! Kajmakowy mus z chrupiącymi herbatnikami i puszystą śmietanką to prawdziwa uczta dla podniebienia.