Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Sugoi znaczy wspaniały !

Sugoi znaczy wspaniały !

2011-05-24

W portfolio firmy Sawex Sp. z o.o. pojawił się właśnie nowy, produkt – RYŻ DO SUSHI nowej marki SUGOI. Przy tworzeniu nowej linii produktowej Firma Sawex kierowała się bieżącymi trendami konsumenckimi i rozwijającym się wśród Polaków zainteresowaniem daniami kuchni japońskiej w tym sushi.

więcej »
PIKNIKOWY KOSZYK PRZEKĄSEK

PIKNIKOWY KOSZYK PRZEKĄSEK

2011-05-24

Przed nami wiosenno-letnie pikniki i spotkania z przyjaciółmi. Warto mieć pod ręką przekąski, które będą pałaszowane podczas niezapomnianych spotkań z przyjaciółmi i rodziną. Wszystkim miłośnikom beztroskiego chrupania można polecić produkty firmy AKSAM. Naprawdę jest w czym wybierać!

więcej »
Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 – dlaczego warto

Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 – dlaczego warto

2011-05-23

Niedawno odbyło się uroczyste otwarcie nowego zakładu produkcyjnego polskiej firmy Jawo, zajmującej się ręczną produkcją mrożonych potraw z ziemniaka i mąki. Prawie 20-letnie przedsiębiorstwo, pierwotnie z siedzibą w wynajmowanej stołówce, rozbudowało obszar produkcyjny dzięki UE.

więcej »
Zespoleni z Zielonością. Organiczny.pl na Pikniku Ekologicznym.

Zespoleni z Zielonością. Organiczny.pl na Pikniku Ekologicznym.

2011-05-23

Organiczny.pl, sklep internetowy ze zdrową żywnością, serdecznie zaprasza do Jadwisina koło Serocka na Piknik Ekologiczny pod nazwą "Zespoleni z Zielonością".

więcej »
Tuczy czy nie tuczy – oto jest pytanie! Mity na temat makaronu rozwiewa Joanna Dybał, ekspert firmy

Tuczy czy nie tuczy – oto jest pytanie! Mity na temat makaronu rozwiewa Joanna Dybał, ekspert firmy

2011-05-23

Wśród osób dbających o sylwetkę panuje przekonanie, że obecność makaronów w diecie niekorzystnie wpływa na wskazówkę wagi. Z tego też powodu przyjemność jedzenia makaronu często powoduje u nas wyrzuty sumienia. Jednak zupełnie niepotrzebnie!

więcej »
Naturalna śmietana Piątnicy do sałatek

Naturalna śmietana Piątnicy do sałatek

2011-05-19

Naturalna Śmietana 22% marki Piątnica wzbogaci smak tradycyjnej mizerii, a także warzywnych oraz owocowych sałatek.

więcej »
Jawo przedstawia: twaróg w polskiej kuchni

Jawo przedstawia: twaróg w polskiej kuchni

2011-05-19

Twaróg, zwany także serem białym, towarzyszy nam od zarania dziejów. Proces jego produkcji, polegający na skwaszeniu mleka, a następnie stopniowym jego podgrzewaniu bez osiągnięcia temperatury wrzenia, ostudzeniu i odcedzeniu, znany był już około 5000 lat temu.

więcej »
Comm Start na rzecz The Scotch Malt Whisky Society

Comm Start na rzecz The Scotch Malt Whisky Society

2011-05-19

‘The Scotch Malt Whisky Society’ wybrało agencję public relations, która realizować będzie strategię promocji i komunikacji stowarzyszenia na rynku polskim.

więcej »
Jak ryż trafił pod strzechy?

Jak ryż trafił pod strzechy?

2011-05-18

Ryż jest tak popularny we wszystkich kuchniach europejskich, że czasami zapominamy skąd tak naprawdę pochodzi. Adaptując go do potrzeb kuchni narodowej odkrywamy, że jest to jedno z najbardziej uniwersalnych ziaren. Jednak, aby trafić na polskie stoły, ryż przebyć musiał bardzo długą drogę.

więcej »
Słodkie orzeźwienie

Słodkie orzeźwienie

2011-05-18

Kilka ciepłych wiosennych dni pozwoliło nam na pierwsze wycieczki rowerowe, wypady za miasto i relaks na świeżym powietrzu. Dodatkowa aktywność - zwłaszcza podczas upałów – sprawia, że potrzebujemy szybkiego orzeźwienia. Chętnie sięgamy wtedy po napoje chłodzące.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata! Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito