Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Sklep firmowy Pekmar w Echo Olkusz

2011-07-04

1 lipca 2011 roku nastąpiło otwarcie nowego lokalu w centrum handlowych Echo Olkusz. Najemcą jest firma Pekmar, jeden z największych w Polsce dystrybutorów mięs i wędlin.

więcej »
Letni konkurs Majonezu Kieleckiego

Letni konkurs Majonezu Kieleckiego

2011-07-04

Letni konkurs z Majonezem Kieleckim wystartował. Biorąc udział w zabawie, można wygrać wiele atrakcyjnych nagród, ufundowanych przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem”. Promocja trwa przez całe wakacje, dlatego warto stanąć w szranki z innymi pasjonatami gotowania i spróbować swoich sił.

więcej »
Duet doskonały

Duet doskonały

2011-07-04

Lato to czas, kiedy chętniej eksperymentujemy w kuchni - przygotowując smakowite sałatki czy wyszukane potrawy z grilla. Zarówno amatorzy „czynnego” gotowania, jak i wyłącznie degustowania ucieszą się z letniego zestawu promocyjnego.

więcej »
Tradycyjny smak na dłużej – teraz więcej „Pasztetu z kogucikiem”  firmy DROP

Tradycyjny smak na dłużej – teraz więcej „Pasztetu z kogucikiem” firmy DROP

2011-07-04

Sezon biwaków, wycieczek rowerowych oraz weekendowych wypadów pod namioty rozpoczęty. Wygodnie ubieramy się „na cebulkę”, pakujemy niezbędny sprzęt i prowiant do plecaka. Po długim marszu, jeździe na rowerze bądź wyczerpującej górskiej wspinaczce, czas się posilić.

więcej »
Jakość na pierwszym miejscu, czyli Laur Konsumenta dla oleju rzepakowego marki Rapso

Jakość na pierwszym miejscu, czyli Laur Konsumenta dla oleju rzepakowego marki Rapso

2011-07-01

Zaufanie klientów do marki to, dla każdego uczestnika biorącego udział w sondzie Laur Konsumenta, najwyższe wyróżnienie.

więcej »
Sieje baba mak...

Sieje baba mak...

2011-06-30

Kiedy nasze babcie piekły pachnące babki, którymi zachwycała się cała rodzina, towarzyszył temu specjalny rytuał. Przez cały czas wyrabiania ciasta okna i drzwi musiały być zamknięte, żeby nie doszedł do niego nawet najdelikatniejszy powiew powietrza.

więcej »
Nowe menu w Amber Room

Nowe menu w Amber Room

2011-06-30

Wraz z rozpoczęciem sezonu letniego restauracja Amber Room prezentuje nowe menu. Szefowie kuchni proponują kuchnię polską w nowoczesnej odsłonie – czyli to czym Amber Room wyróżnia się na kulinarnej mapie Warszawy.

więcej »
Twaróg Fit 0% Piątnicy wyróżniony w konkursie  Perły Rynku FMCG

Twaróg Fit 0% Piątnicy wyróżniony w konkursie Perły Rynku FMCG

2011-06-30

Dzięki fuzji ze Spółdzielnią Mleczarską Ostrołęka, OSM Piątnica wzbogaciła swoją ofertę o nowe produkty. Jeden z nich, Twaróg Fit 0% otrzymał prestiżowe wyróżnienie w konkursie „Perły Rynku FMCG 2011”.

więcej »

Menu Bez Tajemnic – podsumowanie eksperymentu w Bistro Melon

2011-06-29

17 maja w Bistro Melon, w warszawskiej Szkole Głównej Handlowej rozpoczął się eksperyment Menu Bez Tajemnic. Studenci, profesorowie oraz goście lokalu przez miesiąc testowali autorski Program Unilever Food Solutions, którego celem jest „odtajnienie” menu w restauracjach, barach i jadłodajniach.

więcej »
Nowa odsłona Sosu Sojowego Kikkoman

Nowa odsłona Sosu Sojowego Kikkoman

2011-06-28

Specjał kuchni kraju kwitnącej wiśni – Sos Sojowy Kikkoman - już od ponad 300 lat zachwyca swoimi właściwościami, zapewniając potrawom wyrazisty smak oraz aromat. Jest szczególną przyprawą, która zyskała sobie wielu sympatyków na całym świecie.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito