Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Kuchnia włoska i jej sekrety

2011-07-28

Kuchnia włoska jest jedną z najbardziej znanych i lubianych na świecie. Jej smaki oraz aromaty można poznać podczas wakacyjnych podróży do słonecznej Italii, jak również gotując we własnym domu.

więcej »
Włoska kuchnia na wyciągnięcie ręki

Włoska kuchnia na wyciągnięcie ręki

2011-07-28

Sezon letni to doskonały czas na kuchenne inspiracje, wie o tym dobrze firma Develey, która specjalnie na ten czas przygotowała produkt rodem z Włoch Pesto alla Genovese. Pesto to wyjątkowa nowość w palecie produktów marki, znanej z produkcji dressingów, musztard oraz sosów delikatesowych.

więcej »
Z solą nam nie po drodze

Z solą nam nie po drodze

2011-07-28

Według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia dzienne spożycie soli nie powinno przekraczać jednej płaskiej łyżeczki do herbaty. Badania wykazują, że zdecydowana większość Polaków przesala potrawy, tak że w ich przeciętnej diecie znajduje się prawie trzykrotnie większa od zalecanej dawka soli.

więcej »
Kolejna odsłona kampanii informacyjno-edukacyjnej programu „Wiem, co wybieram”

Kolejna odsłona kampanii informacyjno-edukacyjnej programu „Wiem, co wybieram”

2011-07-27

Kampania edukacyjno-informacyjna programu znakowania produktów żywnościowych „Wiem, co wybieram” po raz kolejny uzyskała wsparcie Clear Channel Poland.

więcej »
Laur Konsumenta dla Przecieru Pomidorowego Podravka

Laur Konsumenta dla Przecieru Pomidorowego Podravka

2011-07-26

Konsumenci po raz kolejny docenili produkt firmy Podravka. Tym razem wyróżnienie - Laur Konsumenta - otrzymał Przecier Pomidorowy. Produkt został doceniony przez konsumentów w ogólnopolskim sondażu, a wyróżnienie jest dowodem rynkowej popularności produktu.

więcej »
Marki własne INTERMARCHE ze Znakiem „Doceń polskie”

Marki własne INTERMARCHE ze Znakiem „Doceń polskie”

2011-07-26

Aż 19 produktów sieci INTERMARCHE, sprzedawanych jako marki własne, przeszło pozytywnie audyt Loży Ekspertów Programu promocyjnego „Doceń polskie”.

więcej »
Tradycyjne smaki regionu – konkurs kulinarny dla uczniów.

Tradycyjne smaki regionu – konkurs kulinarny dla uczniów.

2011-07-25

Po raz pierwszy w ramach targów NATURA FOOD 2011 obędzie się konkurs kulinarny skierowany do uczniów szkół gastronomicznych z terenu województwa łódzkiego pod hasłem Tradycyjne smaki regionu.

więcej »
Cornelius Weizen Bier najlepszy!

Cornelius Weizen Bier najlepszy!

2011-07-25

CORNELIUS WEIZEN BIER, z piotrkowskiego browaru SULIMAR, zajął I miejsce w konkursie konsumenckim Bractwa Piwnego w kategorii piwo pszeniczne. Już drugi rok z rzędu, piwo to zajęło najwyższą pozycję w tym rankingu.

więcej »
Fotografuj z Podlaskim i wygrywaj nagrody!

Fotografuj z Podlaskim i wygrywaj nagrody!

2011-07-22

Ruszył wakacyjny konkurs fotograficzny DROSED pod hasłem „Podlaski. Na śniadanie!”.Na autorów najciekawszych zdjęć z Pasztetem Podlaskim w roli głównej czekają atrakcyjne nagrody.

więcej »
Znajdź sposób, by jeść więcej owoców

Znajdź sposób, by jeść więcej owoców

2011-07-22

Choć aż 76 % Polaków uważa, iż odżywia się zdrowo, to jedynie co trzeci z nas jada owoce codziennie . To zdecydowanie za mało. Dlatego szczególnie teraz, gdy sezon w pełni, postarajmy się nadrobić zaległości w naszej owocowej diecie.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito