Artykuły prasowe

Suszona Śliwka, Morela i Żurawina marki KRESTO - by święta pachniały bakaliami
W święta każdy dom opływa w zapachy. Pachnie nie tylko choinką, ale przede wszystkim pysznymi bożonarodzeniowymi potrawami. Wśród woni dominuje specyficzny zapach ciast z bakaliami.

Certyfikaty Dobry Produkt – Wybór Ekspertów oraz Nagrody Rynku Spożywczego 2013 wręczone
Certyfikaty Dobry Produkt – Wybór Ekspertów, a także Nagrody Rynku Spożywczego 2013, prestiżowe wyróżnienia dla najlepszych produktów spożywczych oraz liderów branży i wydarzeń, które wspierają pozytywne zmiany zachodzące w polskim przemyśle i handlu spożywczym, przyznane.

VI Forum Rynku Spożywczego i Handlu – podsumowanie i wnioski
Branża handlu hurtowego będzie się nadal rozwijała, za pięć lat będziemy mieli do czynienia z większą konsolidacją rynku i większym wykorzystaniem wielu kanałów dystrybucji – mówili eksperci zgromadzeni na VI Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

Nowa struktura handlu – 50 proc. Europa, 50 proc. reszta świata
Odpowiedzią na nacjonalizm w gospodarce jest dobrze pojęty patriotyzm gospodarczy, który nie polega wyłącznie na kupowaniu tego, co polskie, ale na odpowiedzialności za każdy z etapów łańcucha produkcji, w tym żywności.

Mleko Wiejskie Piątnica w nowej butelce nagrodzone!
Specjaliści docenili świeże Mleko Wiejskie Piątnicy w poręcznej butelce z uchwytem, przyznając mu prestiżowy Certyfikat „Dobry Produkt – wybór ekspertów” w kategorii „Produkt innowacyjny”.

Internetowy sklep spożywczy – kilka słów o jego funkcjonowaniu i produktach
Przeglądając ofertę, jaką przedstawia jakikolwiek znany sklep internetowy spożywczy, można zauważyć, że jego oferta za bardzo nie odbiega od tej, jaką prezentują nam sklepy spożywcze znajdujące się w okolicy naszego miejsca zamieszkania.

Nagroda Rynku Spożywczego 2013 dla Grupy Colian
Grupa Colian otrzymała Nagrodę Rynku Spożywczego 2013 w kategorii Wydarzenie Rynku Spożywczego. Połączenie firmy z lubelskim producentem słodyczy FC Solidarność zostało docenione przez kolegia redakcyjne magazynu Rynek Spożywczy oraz portali portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl.

Skąd pochodzi Twoja ryba?
Czy chciałbyś wiedzieć, kiedy i gdzie została złowiona ryba, którą zjesz na obiad? Teraz możesz to z łatwością sprawdzić dzięki innowacyjnemu narzędziu FRoSTY! Wystarczy, że zeskanujesz kod FISH TRACKER na opakowaniu Złotych paluszków rybnych.
Dziesiąty raz doceniono polską żywność
Jakie produkty mogą stanowić kulinarną wizytówkę naszego kraju? Które rodzime potrawy cieszą się szczególną popularnością wśród zagranicznych gości odwiedzających Polskę? Na te i inne pytania dotyczące żywności odpowiadali eksperci programu „Doceń polskie” tuż po X audycie produktów spożywczych.

Smakosze mają swoją kolekcję
Nasze zainteresowanie kulinariami i gastronomią coraz mocniej przekłada się nie tylko na śledzenie różnych programów telewizyjnych, ale także na wzrost zainteresowania tym, co jemy. Nie wystarcza nam już wiedza, że coś jest smaczne i tanie, chcemy wiedzieć z czego jest zrobione.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!