Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Jedenasta certyfikacja żywności w ramach programu „Doceń polskie”

Jedenasta certyfikacja żywności w ramach programu „Doceń polskie”

2014-02-12

Producenci żywność mogą „jedynie” naśladować naturę. Niedawna certyfikacja produktów spożywczych biorących udział w programie „Doceń polskie” udowadnia jednak, że w naszym kraju nie brakuje firm potrafiących doskonale wykorzystać dary natury.

więcej »
Głodny w drodze? Sięgnij po przekąski z Pasztetem Podlaskim

Głodny w drodze? Sięgnij po przekąski z Pasztetem Podlaskim

2014-02-11

Planujesz zimowy wyjazd? Nie zapomnij spakować Pasztetu Podlaskiego! Idealnie sprawdzi się w drodze i dobrze zaspokoi głód. A spośród bogactwa smaków każdy członek rodziny wybierze coś dla siebie.

więcej »
Romantyczne chwile z Cezarem… w menu!

Romantyczne chwile z Cezarem… w menu!

2014-02-07

Uroczysta kolacja, która podkreśli wyjątkowe chwile, wcale nie musi być trudna. Każdy poradzi sobie z przygotowaniem lekkich i smacznych dań, pod warunkiem, że skomponuje odpowiednie menu. Skoro Cezar pod presją czasu wymyślił kultową dzisiaj sałatkę, dlaczego nie pójść w jego ślady?

więcej »
Trzy odsłony czekoladowego smaku

Trzy odsłony czekoladowego smaku

2014-02-06

Czekolada należy do naszych ulubionych przysmaków. Kojarzy się z przyjemnością, rozpływającą się w ustach słodyczą, która poprawia humor i dodaje energii. Jak nie zakochać się w smaku, który sprawia, że czujemy się szczęśliwi?

więcej »
(E)lementarz spożywczych dodatków

(E)lementarz spożywczych dodatków

2014-02-06

W dzisiejszych czasach coraz częściej spotkać się można z apelami specjalistów ds. żywienia, by wnikliwie czytać etykiety produktów spożywczych i starać się kupować te, które zawierają jak najmniej – a najlepiej w ogóle – sztucznych dodatków.

więcej »
Pierrot i Bajeczny w nowej odsłonie

Pierrot i Bajeczny w nowej odsłonie

2014-02-04

Marka Wedel prezentuje nowe, karnawałowe kreacje Pierrota i Bajecznego. Smakołyki, dostępne do tej pory w postaci cukierków, batonów oraz czekolad, od stycznia pojawią się w formie pralin, które idealnie sprawdzą się jako miły upominek.

więcej »
Nowe Ptasie Mleczko specjalnie dla Ciebie!

Nowe Ptasie Mleczko specjalnie dla Ciebie!

2014-02-04

Marka Wedel przygotowała dla swoich konsumentów wyjątkową nowość, dzięki której każdy będzie mógł zaprojektować swoje własne, niepowtarzane opakowanie pianek Ptasie Mleczko®!

więcej »
Ryż Jaśminowy Britta - kulinarna wyprawa w stronę Azji

Ryż Jaśminowy Britta - kulinarna wyprawa w stronę Azji

2014-01-31

Ryż Jaśminowy to propozycja marki Britta skierowana zarówno do znawców kuchni klasycznej jak i osób poszukujących nowych inspiracji. Naturalny, aromatyczny Ryż Jaśminowy Britta jest wyśmienitym uzupełnieniem dań kuchni tajskiej, azjatyckiej oraz egzotycznych potraw na bazie owoców morza.

więcej »
Grillowanie  na drewnianych deskach

Grillowanie na drewnianych deskach

2014-01-31

Taki sposób grillowania jest świetną metodą ponieważ zapewnia stabilną powierzchnię dla grillowanych potraw oraz dodatkowo nadaje potrawom autentyczny zapach dymu. Metoda ta jest szczególnie dobra do grillowania delikatnych potraw m.in. takich jak filety rybne czy drobiowe.

więcej »
Sposób na udaną imprezę karnawałową

Sposób na udaną imprezę karnawałową

2014-01-30

Trwa karnawał. Jest to czas zabawy i wielkiego ucztowania. W tym czasie przygotowuje się szczególnie te dania, które w okresie Wielkiego Postu są zakazane. Może warto to wykorzystać i zorganizować w domu przyjęcie dla przyjaciół?

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito