Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Wielkanocny koszyk tradycji

Wielkanocny koszyk tradycji

2014-03-27

Wielkanoc to obok Bożego Narodzenia, najważniejsze dla nas święto obfitujące w zwyczaje i obrzędy ludowe celebrowane przez nas wszystkich.

więcej »

Mistrz Polski Sommelierów doradza firmie Żabka Polska na targach ProWein

2014-03-26

Andrzej Strzelczyk wraz z przedstawicielami Departamentu Handlowego firmy Żabka Polska odwiedzili jedne z największych w Europie targów winnych ProWein w Düsseldorfie, w Niemczech. Efektem wyjazdu będą już niebawem nowości w sieciach sklepów Żabka oraz Freshmarket.

więcej »
Polski koszyk smakowitości

Polski koszyk smakowitości

2014-03-25

Ser Koryciński, dżem z mirabelek małej przetwórni ze Starachowic, lubuskie marynowane podgrzybki, likier raciborski, mleko od krów rasy Jersey hodowanych w woj. łódzkim - te artykuły spożywcze łączy nie tylko fakt, że zostały wyprodukowane w Polsce.

więcej »
Stworzona z natury – Szynka zrazowa z tłuszczem z linii Natura marki Nove

Stworzona z natury – Szynka zrazowa z tłuszczem z linii Natura marki Nove

2014-03-25

Od kilku lat niezmiennie panuje moda na jedzenie eko czy bio. Wiele osób sięga po produkty bez dodatków i konserwantów, uzyskiwane z upraw pozbawionych chemicznych nawozów. Niektórzy idą o krok dalej – sami przygotowują produkty, które od zawsze dostępne były na sklepowych półkach.

więcej »
Jak zostać piwnym ekspertem?

Jak zostać piwnym ekspertem?

2014-03-24

Piwo to trunek, który kryje w sobie szeroki wachlarz smaków i zapachów. Aby wyczuć te najbardziej subtelne, potrzeba wielu lat praktyki, sprawnego nosa i… wrodzonego wyczucia.

więcej »
FRoSTA proponuje nowy sposób na rybę!

FRoSTA proponuje nowy sposób na rybę!

2014-03-19

Warzywa na patelnię to doskonałe rozwiązanie, gdy chcemy przygotować bardzo szybkie i jednocześnie pożywne danie. A gdyby w taki sam prosty sposób można było przyrządzić rybę?

więcej »
Owocowa Wielkanoc z Suszoną Śliwką, Morelą i Żurawiną marki KRESTO

Owocowa Wielkanoc z Suszoną Śliwką, Morelą i Żurawiną marki KRESTO

2014-03-19

Gdy przyroda budzi się do życia po zimowym śnie, na drzewach pojawiają się pierwsze zielone pąki, oko zaczynają cieszyć fioletowe krokusy – wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że nadchodzi wiosna. Wtedy też zaczynamy już powoli myśleć o zbliżających się Świętach Wielkanocnych.

więcej »
Advocaat Dalkowski - jajeczna propozycja na świąteczny stół

Advocaat Dalkowski - jajeczna propozycja na świąteczny stół

2014-03-19

Advocaat to tradycyjnie wyrabiany likier jajeczny, który z pewnością każdy z nas pił choć raz w życiu. Idealny, jako dodatek do kaw, ciast i deserów, smakuje również w wersji sauté - pity osobno. Z pewnością będzie stanowił ciekawą alternatywę dla tradycyjnej wersji wielkanocnego jajka.

więcej »
Produkt na medal – Mak mielony marki BackMit nagrodzony!

Produkt na medal – Mak mielony marki BackMit nagrodzony!

2014-03-18

W ramach konkursu „Produkt na medal”, organizowanego corocznie przez czasopismo „Pani Domu”, nagradzane zostają najlepsze dostępne na rynku produkty z branży spożywczej.

więcej »
Delecta będzie bardziej widoczna w punktach sprzedaży

Delecta będzie bardziej widoczna w punktach sprzedaży

2014-03-17

Rieber Foods Polska S.A. stawia na zwiększenie widoczności marki Delecta w sklepach wielkopowierzchniowych.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito