Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Smaczne i zdrowe powitanie wiosny

Smaczne i zdrowe powitanie wiosny

2014-04-03

Czy powinniśmy sięgać po nowalijki? Jaka roślina może z powodzeniem zastąpić gumę do żucia? Dlaczego po zimie miewamy większą ochotę na mleko i napoje mleczne? Na te i inne pytania dotyczące wiosennego jadłospisu odpowiada mistrz kuchni Mirek Drewniak.

więcej »

Wiosenna dieta z Ryżem Brązowym Britta

2014-04-02

Wiosna to dla wielu osób czas odnowy, wzmożonej aktywności fizycznej oraz pozytywnych zmian żywieniowych. Konsumentom prowadzącym zdrowy tryb życia marka Britta dedykuje pełnoziarnisty Ryż Brązowy w wygodnym, półkilogramowym opakowaniu, który jest wartościowym komponentem lekkich, posiłków.

więcej »
Wiśnie drążone FRUTA

Wiśnie drążone FRUTA

2014-04-02

Wiśnie drążone FRUTA to propozycja dla wszystkich, którzy pragną doskonałego smaku, ale i najwyższej jakości gotowych produktów.

więcej »
Powitaj wiosnę w swoim domu! Konkurs dla blogerów STOVIT

Powitaj wiosnę w swoim domu! Konkurs dla blogerów STOVIT

2014-04-02

Z okazji pierwszych dni wiosny Stovit przygotował dla wszystkich blogerów specjalny konkurs „Powitaj wiosnę w swoim domu!”.

więcej »
Klasyka gatunku, czyli Ryż Biały Długoziarnisty Halina

Klasyka gatunku, czyli Ryż Biały Długoziarnisty Halina

2014-03-31

Polska kuchnia jest istotnym elementem, tworzącym atmosferę rodzinnego obiadu. Tradycyjny Ryż Biały Długoziarnisty marki Halina podkreśla smak różnorodnych, domowych dań. Dzięki swojemu łagodnemu aromatowi równoważy ostrość pikantnych potraw i wnosi delikatną nutę.

więcej »
Lekka Wielkanoc z Piątnicą

Lekka Wielkanoc z Piątnicą

2014-03-31

Wiosna to okres, w którym staramy się wprowadzić do menu więcej świeżych warzyw i lekkostrawnych potraw. Jak dbać o linię przy świątecznym stole? Piątnica podpowiada, w jaki sposób połączyć dbałość o zdrową, zbilansowaną, lekką dietę z wielkanocną tradycją.

więcej »
Musująca przyjemność na szczególne okazje

Musująca przyjemność na szczególne okazje

2014-03-31

Subtelne w smaku, niezwykle łagodne, lecz przynoszące orzeźwienie i rozkosz dla podniebienia – tylko tak można scharakteryzować różowe wino musujące Henkell Rosé.

więcej »
Coś mięsnego w wielkanocnym koszyku

Coś mięsnego w wielkanocnym koszyku

2014-03-27

Wielu z nas nie wyobraża sobie bez nich kanapki. Na śniadanie, kolację, na lunch, do pracy czy szkoły – wędliny towarzyszą nam na co dzień i od święta. Które z nich wybrać do wielkanocnego koszyka? Najlepsze!

więcej »
Ryż Jaśminowy marki Britta Produktem na medal 2013

Ryż Jaśminowy marki Britta Produktem na medal 2013

2014-03-27

Ryż Jaśminowy marki Britta został uhonorowany w prestiżowym konkursie Produkt na medal 2013, cyklicznie organizowanym przez redakcję magazynu Pani Domu.

więcej »
Zakochaj się w brzoskwini na wiosnę

Zakochaj się w brzoskwini na wiosnę

2014-03-27

Kremowa konsystencja, brzoskwiniowy smak i słodycz, która przeniesie Cię w krainę marzeń. Nierealne? Przekonaj się sam, wybierając krem brzoskwiniowy marki STOVIT na wiosenny deser w plenerze.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito