Artykuły prasowe

Smaczne i zdrowe powitanie wiosny
Czy powinniśmy sięgać po nowalijki? Jaka roślina może z powodzeniem zastąpić gumę do żucia? Dlaczego po zimie miewamy większą ochotę na mleko i napoje mleczne? Na te i inne pytania dotyczące wiosennego jadłospisu odpowiada mistrz kuchni Mirek Drewniak.
Wiosenna dieta z Ryżem Brązowym Britta
Wiosna to dla wielu osób czas odnowy, wzmożonej aktywności fizycznej oraz pozytywnych zmian żywieniowych. Konsumentom prowadzącym zdrowy tryb życia marka Britta dedykuje pełnoziarnisty Ryż Brązowy w wygodnym, półkilogramowym opakowaniu, który jest wartościowym komponentem lekkich, posiłków.

Wiśnie drążone FRUTA
Wiśnie drążone FRUTA to propozycja dla wszystkich, którzy pragną doskonałego smaku, ale i najwyższej jakości gotowych produktów.

Powitaj wiosnę w swoim domu! Konkurs dla blogerów STOVIT
Z okazji pierwszych dni wiosny Stovit przygotował dla wszystkich blogerów specjalny konkurs „Powitaj wiosnę w swoim domu!”.

Klasyka gatunku, czyli Ryż Biały Długoziarnisty Halina
Polska kuchnia jest istotnym elementem, tworzącym atmosferę rodzinnego obiadu. Tradycyjny Ryż Biały Długoziarnisty marki Halina podkreśla smak różnorodnych, domowych dań. Dzięki swojemu łagodnemu aromatowi równoważy ostrość pikantnych potraw i wnosi delikatną nutę.

Lekka Wielkanoc z Piątnicą
Wiosna to okres, w którym staramy się wprowadzić do menu więcej świeżych warzyw i lekkostrawnych potraw. Jak dbać o linię przy świątecznym stole? Piątnica podpowiada, w jaki sposób połączyć dbałość o zdrową, zbilansowaną, lekką dietę z wielkanocną tradycją.

Musująca przyjemność na szczególne okazje
Subtelne w smaku, niezwykle łagodne, lecz przynoszące orzeźwienie i rozkosz dla podniebienia – tylko tak można scharakteryzować różowe wino musujące Henkell Rosé.

Coś mięsnego w wielkanocnym koszyku
Wielu z nas nie wyobraża sobie bez nich kanapki. Na śniadanie, kolację, na lunch, do pracy czy szkoły – wędliny towarzyszą nam na co dzień i od święta. Które z nich wybrać do wielkanocnego koszyka? Najlepsze!

Ryż Jaśminowy marki Britta Produktem na medal 2013
Ryż Jaśminowy marki Britta został uhonorowany w prestiżowym konkursie Produkt na medal 2013, cyklicznie organizowanym przez redakcję magazynu Pani Domu.

Zakochaj się w brzoskwini na wiosnę
Kremowa konsystencja, brzoskwiniowy smak i słodycz, która przeniesie Cię w krainę marzeń. Nierealne? Przekonaj się sam, wybierając krem brzoskwiniowy marki STOVIT na wiosenny deser w plenerze.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!