Artykuły prasowe

Wiosenny przepis na grillowane filety Zagrodowego z gruszkami i oscypkiem
Wiosenna kuchnia jest lekka i prosta, bo szkoda tracić czas, kiedy pogoda za oknem zachęca do aktywności na świeżym powietrzu.

Wyróżnienia Superbrands dla marek Grupy Colian
Goplana, Grześki i Jeżyki, marki Grupy Colian, otrzymały prestiżowe wyróżnienia The Superbrands Ltd, niezależnej międzynarodowej organizacji, promującej ideę brandingu. Marki znalazły się wśród elitarnego grona silniejszych wizerunkowo marek na polskim rynku.

Gotówka na wakacje od marki Familijne
Marka Familijne startuje z drugą edycją loterii Gotówka na wakacje. W tegorocznej jej odsłonie do zdobycia jest aż 1 549 nagród o łącznej wartości ponad 150 000 zł. Poza pieniędzmi na upragniony letni odpoczynek, do wygrania są rodzinne gry planszowe. Sprzedaż promocyjna trwa od 1.05 do 31.08.2014 r

Na Wielkanoc… Baba drożdżowa z lukrem od Delecty
Pachnąca baba drożdżowa, udekorowana lukrem lub kruszonką to słodka klasyka wielkanocnego stołu. Przygotowanie jej w tradycyjny sposób wymaga umiejętności… i cierpliwości. Jeśli brak Ci czasu, sięgnij po pyszne ciasto ze świątecznej oferty limitowanej Delecty i pozwól się zainspirować!

Domowe ciasta na Wielkanoc w silnej kampanii Z.T. Bielmar
Kluczowy produkt z oferty Zakładów Tłuszczowych Bielmar – margaryna Palma, otrzyma przed Wielkanocą silne wsparcie reklamowe. Szeroko zakrojona kampania potrwa do końca kwietnia br. i obejmie telewizję, outdoor, prasę oraz sieć kin Helios w całej Polsce.

World Food Warsaw 2014 z udziałem przedstawicieli programu „Doceń polskie”
Wystawcy z Polski i zagranicy, panele dyskusyjne,konferencje poświęcone żywności i trendom w branży spożywczej oraz pokazy kulinarne - tak w dużym skrócie zapowiadają się I Międzynarodowe Targi Żywności World Food Warsaw 2014. W wydarzeniu wezmą udział przedstawiciele programu "Doceń polskie".

Podatkowy bonus dla polskich importerów alkoholu
Dobra wiadomość dla małych i średnich firm zajmujących się importem i hurtową sprzedażą alkoholi. W Polsce ruszył pierwszy usługowy skład podatkowy, dzięki któremu będą mogli później płacić podatek akcyzowy. Do tej pory przywilej ten dostępny był tylko największym firmom w branży

Stworzona z natury – Szynka zrazowa z tłuszczem z linii Natura marki Nove
Od kilku lat niezmiennie panuje moda na jedzenie eko czy bio. Wiele osób sięga po produkty bez dodatków i konserwantów, uzyskiwane z upraw pozbawionych chemicznych nawozów. Niektórzy idą o krok dalej – sami przygotowują produkty, które od zawsze dostępne były na sklepowych półkach.

Wygrać z wiosennym przesileniem
Przesilenie wiosenne i jego negatywne skutki co roku dotykają wiele osób. Na przełomie pór roku, kiedy myślami jesteśmy już przy wiosennych dniach, jednak pogoda za oknem wciąż jeszcze przypomina o zimie, nierzadko trudno jest wykrzesać potrzebną do normalnego funkcjonowania energię.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!