Artykuły prasowe

Ale jaja, czyli czego nie wiesz o jajku
Jajko - podstawowy składnik setek potraw, a przy tym prawdziwa skarbnica witamin, składników mineralnych i… ciekawostek. Przygotuj się do Wielkanocy i sprawdź, czy wiesz o nim wszystko.

Deser kremowy z owocami od Piątnicy? Naturalnie!
OSM Piątnica proponuje unikalny deser powstający wyłącznie z naturalnych składników. W kubeczku 150 g znajdziemy kremowy kefir z owocową konfiturą na spodzie w trzech smakach do wyboru − z truskawek i wiśni z jabłkiem lub ze śliwek.

O kurczę, ale dobre! Kurczaki z pieca od FRoSTY
W sosie pieczarkowym z dzikim czosnkiem lub w sosie pomidorowym z grillowaną cukinią i bakłażanem. FRoSTA wprowadza zupełnie nowy pomysł na produkt – porcję mięsa z piersi kurczaka w kremowym sosie z warzywami, do zapiekania w piekarniku.

Święta pachnące Naturą
Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. To doskonała okazja, by pochwalić się przed bliskimi naszymi kulinarnymi umiejętnościami. Jednak żadne, przygotowane nawet z największym zaangażowaniem danie nie zachwyci, jeśli nie zadbamy o wybór odpowiednich produktów.

LUBUSKI GIN & TONIC W NOWEJ ODSŁONIE
Wraz z początkiem marca firma HENKELL & CO. VINPOL Polska Sp. z o.o. odświeżyła wizerunek znanej marki LUBUSKI GIN & TONIC. To tradycyjne połączenie ginu o wyraźnym smaku jałowca oraz gorzkiego napoju gazowanego ma na całym świecie ogromną rzeszę fanów.

Program ''Doceń polskie'' - trwają przygotowania do XII audytu żywności
Trwa przyjmowanie zgłoszeń od producentów żywności chcących zdobyć certyfikaty Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. Artykuły spożywcze spełniające podstawowe kryterium programu, tj. posiadające ''polski akcent'', zostaną ocenione przez ekspertów 30 kwietnia.

Słodka Wielkanoc z Vobro
Święta Wielkanocne są okazją do wielu spotkań i do wiosennego wypoczynku. Przyjacielskie i rodzinne zjazdy są doskonałą okazją, aby wspólnie cieszyć się nie tylko świętem, ale także nową porą roku.

Naturalnie, szybko i pysznie – Mak Mielony marki BackMit
Mak króluje w polskich domach zazwyczaj przy okazji przygotowywania świątecznych potraw. Na co dzień często o nim zapominamy. Błędnie! Z maku wyczarować można bowiem zarówno idealne desery w postaci pysznych ciast, jak i inne smaczne dania. Brak czasu nie powinien być tu wymówką.

Logo marki Best Bakery w nowej odsłonie
Po modyfikacji firmowego logo oraz marki Lilly Planet, spółka Asunto Group wprowadza odświeżone logo marki Best Bakery, w której portfolio znajdują się wyroby piekarnicze świeże oraz mrożone, przeznaczone do częściowego lub pełnego wypieku.

Domowy sposób na ajvar
Ajvar to smak wakacji towarzyszący wspomnieniom tych, którzy mieli okazję chociaż raz odwiedzić Bałkany. Ajvar, czyli najczęściej wybierana pasta warzywna w słonecznej Chorwacji, właśnie pojawia się w nowej, domowej wersji.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!