Artykuły prasowe

Grimbergen Blanche – piwo pszeniczne na lato
Jasnosłomkowa barwa Grimbergen Blanche pięknie opalizuje dzięki obecności w trunku szlachetnych, piwowarskich drożdży. Jest to piwo rześkie, idealne na ciepłą pogodę ze względu na właściwości orzeźwiające, zaskakująco dobrze skomponuje się także z różnymi rodzajami potraw.
Woda Żywiec Zdrój HITem Handlu 2014
Produkty marki Żywiec Zdrój cieszą się uznaniem konsumentów. Ich wysoką jakość tym razem potwierdzili detaliści - czytelnicy magazynu Handel, którzy wodę Żywiec Zdrój nagrodzili tytułem Hit Handlu 2014.

Mleko pod ekstra ochroną
W trosce o zachowanie świeżego, naturalnego smaku Mleka Wiejskiego, OSM Piątnica wprowadza innowacyjną trójwarstwową butelkę z dodatkową warstwą chroniącą przed światłem.

Certyfikaty ''Doceń polskie'' dla wyrobów firm z branży mięsnej
W gronie laureatów XII audytu żywności zorganizowanego w ramach programu ''Doceń polskie'' znalazło się 6 producentów z branży mięsnej. Loża Ekspertów przyznała certyfikaty 18 wyrobom, 9 z nich zdobyło także tytuł TOP PRODUKT, po raz drugi uhonorowano 7 artykułów.

Kupcy przyznali nagrody: Mleko Wiejskie Piątnicy na I miejscu!
Mleko Wiejskie 2% produkowane przez OSM Piątnica zdobyło I miejsce w konkursie „Złoty Paragon 2014”. Kupcy wyróżnili także inne produkty spółdzielni – serek Twój Smak Puszysty z Łososiem oraz Śmietankowy Smak z Ostrołęki.

Grillowo – smacznie i zdrowo
Tegoroczny sezon grillowy rozpoczęty! Pogoda coraz częściej sprzyja organizowaniu pikników oraz biesiad na świeżym powietrzu. Czy jednak jedzenie przyrządzone na grillu jest bezpieczne dla naszego organizmu? Zdania są podzielone.
10 lat Bielucha w Unii Europejskiej
Co dała Bieluchowi wolność gospodarcza, a co członkostwo w europejskiej rodzinie, co dziennikarze zobaczyli w Kozłówce, kto został ambasadorem Bielucha, jak rozpoznać jakość masła, czym witano gości w „Siwym Dymie i co się tam działo?

Cieciorka w sosie pomidorowym – zdrowe danie gotowe nie tylko dla wegetarian
Primavika - marka, której specjalnością są zdrowe bezmięsne dania bez zawartości barwników, konserwantów oraz sztucznych dodatków, wprowadziła na rynek odświeżoną Cieciorkę w sosie pomidorowym – zdrowe danie gotowe w zupełnie nowym opakowaniu.

Szwedzki batonik Daim Double – podwójny wymiar słodkiej przyjemności
Daim to marka, która już od ponad pół wieku wytwarza oryginalne, chrupiące batoniki. Produkowane w Szwecji, od początku posiadają ten sam uznany i pokochany przez wielu smak, który sprawił, że produkty Daim są najczęściej eksportowaną marką nordyckiego Kraft Foods.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!