Artykuły prasowe

Szybka i oryginalna przekąska? CheeSery!
Sezon piłkarski w pełni. To doskonały pretekst, by spotkać się w gronie znajomych i przekąsić coś pysznego. Na takie i inne okazje FRoSTA przygotowała CheeSery - panierowane porcje serowe z edamerem lub mozzarellą.

Rapso - prawdziwy olej poznasz po tym jak powstaje
Jeszcze do niedawna olej rzepakowy pozostawał w cieniu bardziej cenionej, śródziemnomorskiej oliwy z oliwek i popularnego oleju słonecznikowego. Jednak kucharze, smakosze oraz dietetycy w końcu dostrzegli jego kulinarne i zdrowotne właściwości.

Nowe Familijne Gofrowe z owocami
Oferta marki Familijne została rozszerzona o unikalną linię wafli. Nowe Familijne Gofrowe z owocami nie posiadają żadnego odpowiednika na rynku. Produkty są już dostępne w ogólnopolskiej dystrybucji.

Owocowe ciekawostki
Surowego ananasa nie warto zanurzać w galaretce, dobry arbuz wydaje ''pusty dźwięk'', a związek owoców kiwi z pewnym nielotem nie ogranicza się tylko do nazwy. Owoce, poza soczystym i pysznym wnętrzem, skrywają wiele ciekawostek. Najwyższy czas je poznać!

Dzień Taty z Vobro
Dzień Taty to spore wyzwanie dla dzieci. Co takiego można kupić tacie z takiej okazji? Jaki prezent najlepiej wybrać? Jeśli wciąż nie macie pomysłu, to znakomitym rozwiązaniem będzie z pewnością trochę czekoladowej słodyczy. Właśnie takie propozycje na 23 czerwca przygotowała firma Vobro.

Młoda Kaczka Zagrodowa królową stołu!
Soczysta kaczka z jabłkami i słodką żurawiną jest potrawą, która króluje na polskich stołach przy okazji wielu uroczystości. Tworząc kulinarny majstersztyk, warto sięgnąć po najwyższą jakość, którą proponuje firma Sedarw postaci Młodej Kaczki Zagrodowej z Podlasia.

Płynne złoto
Piwo Pszeniczne to doskonały wybór na upalne, letnie dni. Jego lekko owocowy smak i aromat będą stanowić doskonały dodatek do lekkich dań, po które chętnie sięgamy podczas wakacyjnych miesięcy, a orzeźwiające walory tego złotego napoju skutecznie schłodzą nasze rozgrzane ciała.

Borówka Premium
Powszechnie stosowana w kuchni angielskiej, serwowana jako dodatek do dziczyzny, teraz króluje także na polskich stołach. W towarzystwie kaczki, gęsi i innych szlachetnych mięs.

Lato, które nigdy się nie kończy
Są smaki które przenoszą nas do dzieciństwa, przywołują wspomnienia i kojarzą się z beztroskim, letnim czasem. Truskawki ze śmietaną, racuszki z jagodami czy szarlotka z kruszonką babuni. Wakacyjne smaki dzieciństwa są na wyciągnięcie ręki dzięki produktom firmy Stovit.

Pomysłowe grillowanie: aksamitne kotleciki z Kurczaka Zagrodowego z Podlasia
Grillowanie należy do najprzyjemniejszych sposobów spędzania czasu na świeżym powietrzu. Nic dziwnego, skoro łączy w sobie to wszystko, co w kuchni najlepsze – dobrą zabawę, wypoczynek w gronie najbliższych i powolne gotowanie.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!