Artykuły prasowe

Nowe Karmi wie czego potrzeba kobietom
Zabiegana bizneswoman, pani domu, aktywna pasjonatka, zakręcona marzycielka – każda z nas jest inna, prowadzi odmienny tryb życia i ma niepowtarzalną listę priorytetów. To, co łączy wszystkie kobiety bez wyjątku, to potrzeba znalezienia w natłoku obowiązków chwili tylko dla siebie.

1. Urodziny Eko Targu
W sobotę, 5 lipca, w Łodzi będzie miał miejsce 45. Eko Targ, ekologiczny bazar, który od roku odbywa się w każdą sobotę na terenie strefy OFF Piotrkowska. Będzie to specjalne, urodzinowe spotkanie. Z tej okazji pojawi się więcej wystawców, zaplanowano także dodatkowe atrakcje.

Salatkowe love
Lato to wspaniały okres dla naszych kulinarnych eksperymentów, pozwala bowiem czerpać ze swojego rogu obfitości pełnymi garściami… W kuchni ograniczać nas może tylko nasza wyobraźnia. Zapach i smak świeżych warzyw i owoców, intensywność ich kolorów…

Serek wiejski produkowany przez Piątnicę bezkonkurencyjny także na rynku rosyjskim
Polska spółdzielnia mleczarska OSM Piątnica wzmacnia swoją obecność za wschodnią granicą naszego kraju i poszerza portfolio eksportowanych produktów.

Czy słodziki nie mają korzystnego wpływu na stan zdrowia? Fakty i mity.
Z badania zrealizowanego przez INSE Research wynika, że zaledwie 16,7% Polaków stosuje produkty zawierające w swoim składzie niskokaloryczne substancje słodzące.

Ryż Do Risotto Arborio Halina – włoski przysmak
Ryż Do Risotto Arborio marki Halina to wyjątkowa odmiana ryżu o lekko zaokrąglonych ziarnach, idealnie nadających się do przygotowania tradycyjnego risotto.
belVita po raz drugi bada zwyczaje śniadaniowe Polaków
Według badań przeprowadzonych przez Ipsos dla marki belVita w 2014 roku , znaczna większość Polaków nadal nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia bez śniadania - aż 88% z nas zaczyna dzień od zjedzenia tego posiłku.

Nowość! Nasz Kurczak na grilla!
Lato to okres intensywnego ładowania naszych baterii słonecznych, czas kiedy chcemy w 100% wykorzystać piękną pogodę i radosną aurę podczas plenerowych spotkań z przyjaciółmi. Grill to nieodzowny element letnich weekendów za miastem, pikników na łonie natury, biwaków.

Grill w niekonwencjonalnym stylu – Kiełbasa śląska z serem marki Nove
Na grillu przyrządzić można niemal wszystko. Najwięcej zwolenników mają najpewniej tradycyjna, soczysta karkówka, kaszanka i klasyczna kiełbasa śląska. Dlaczego jednak nie podejść do grilla nieco mniej konwencjonalnie i poszukać innych smaków?

Zgłoś produkt do oceny i zyskaj szansę zdobycia certyfikatu ''Doceń polskie''
Smak, wygląd i stosunek jakości do ceny - te trzy aspekty Loża Ekspertów programu ''Doceń polskie'' bierze pod uwagę oceniając żywność. 9 lipca specjaliści już po raz trzynasty zadecydują o tym, które ze zgłoszonych artykułów spożywczych zasługują na zdobycie certyfikatu ''Doceń polskie''.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!