Artykuły prasowe

Grzegorz Łapanowski w ojczyźnie sosów TABASCO®
Znany dziennikarz kulinarny, ambasador marek Kikkoman i TABASCO®, Grzegorz Łapanowski został zaproszony na Avery Island, do siedziby McIlhenny Company, czyli do miejsca, w którym produkowany jest legendarny sos TABASCO®. Kucharz poznał doskonałą recepturę i proces wytwarzania ostrych sosów.

Dania, które nie mają nic wspólnego z ich nazwami
Wiele popularnych potraw w swoich nazwach przywołuje pewne narodowości czy też pochodzenie. Gdy jednak zagłębimy się odrobinę mocniej, okazuje się że nie mają z nimi nic wspólnego.

Poczuj włoski klimat na Starej Ochocie – cafe d’arte w nowej odsłonie
Włoska restauracja i winiarnia zmienia się i poszerza swoje menu. Wszystko to za sprawą nowej – większej i otwartej kuchni, jak również Mistrza Włoch w robieniu pizzy, uhonorowanego tytułem Campione Nazionale 2014, który właśnie dołączył do zespołu.

Grillowy zawrót głowy, czyli co i jak wrzucić na ruszt?
W letnie dni nie ma przyjemniejszego sposobu przyrządzania posiłków niż grill. Jak piec na ruszcie, żeby było zdrowo, smacznie i szybko, radzi nasz ekspert – Halszka Sokołow, dietetyk, opiekun marki Zagrodowy.
Żabka zainteresowana przejęciem sieci Kefirek
Do połowy lipca br. spółka Żabka Polska złoży wniosek do UOKiK-u o zgodę na przejęcie sieci sklepów Kefirek. Umowa inwestycyjna dotyczy kilkudziesięciu sklepów w Małopolsce, głównie w Krakowie. W przejętych placówkach powstaną sklepy Żabka i Freshmarket.
Saloniki Kolportera z żywnością funkcjonalną
Kolporter wprowadził w czerwcu br. do oferty wszystkich swoich saloników prasowych oraz salonów Top-Press cztery rodzaje batoników GO ON firmy Sante, która specjalizuje się w produkcji tzw. żywności funkcjonalnej. Natomiast na półkach wybranych 99 saloników znalazły się 24 inne produkty tej firmy.

Łatwe ciacho z mikrofalówki poleca Delecta
Delecta wprowadza na rynek Łatwe ciacho - pierwsze na polskim rynku ciastko do kubka, które można upiec w mikrofalówce w zaledwie 1 minutę. Asortyment obejmuje trzy najbardziej popularne smaki: czekoladowy, karmelowy oraz z płatkami czekolady.

Alkohole z certyfikatem ''Doceń polskie''
Trzech producentów alkoholi znalazło się w gronie laureatów XII certyfikacji artykułów spożywczych zorganizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego "Doceń polskie". Godło programu otrzymało 7 wyrobów: piwa browarów Czarny Kot i NINKASI oraz alkohole firmy +H2O.

NOWOŚĆ ! W najlepszym wydaniu – sery topione w saszetkach marki LACTIMA
W dzisiejszych czasach konsumenci mają szeroki wybór i niemal nieograniczony dostęp do różnego rodzaju artykułów spożywczych. Producenci muszą stanąć na wysokości zadania, bowiem kupujący poszukują produktów nie tylko najwyższej jakości, ale także estetycznie i praktycznie zapakowanych.

Nowy smak w rodzinie Podlaskiego
Ma południowy, typowo włoski smak. Zawiera kawałki suszonych pomidorów, przełamane nutką bazylii. To nowość od Drosed – drobiowy pasztet z włoskim temperamentem.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!