Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

OWOCOWE NOWOŚCI NA KONIEC LATA

OWOCOWE NOWOŚCI NA KONIEC LATA

2014-07-21

„Lato, lato, zostań dłużej…” Któż z nas nie zna tej piosenki? Pewnie nie raz nucimy ją pod nosem, patrząc na kończące się zbiory truskawek i czereśni. Ze smutkiem żegnamy się ze świeżymi owocami, które osładzały nam wakacyjne dni.

więcej »

CIN&CIN Prosecco wytycza nowy trend

2014-07-21

AMBRA S.A. rozszerza portfolio lekkich, modnych produktów alkoholowych o CIN&CIN Prosecco Extra-Dry D.O.C. - oryginalne włoskie wino musujące, będące kwintesencją lata, niezobowiązującej włoskiej elegancji i nowego trendu na rynku alkoholi.

więcej »
Hiszpania od kuchni, czyli oliwki marki Beach Flower

Hiszpania od kuchni, czyli oliwki marki Beach Flower

2014-07-18

Lato sprzyja zagranicznym wojażom, poznawaniu innych kultur, tradycji, smaków. Te ostatnie chętnie wykorzystujemy w naszej kuchni – jako wspomnienie albo po prostu substytut egzotycznej wyprawy.

więcej »
W świecie ryżu: Ryż Biały Britta

W świecie ryżu: Ryż Biały Britta

2014-07-18

Ryż jest niezwykle ważnym produktem spożywczym, stanowiącym istotny element diety milionów ludzi na kilku kontynentach. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, marka Britta oferuje wyborny, delikatny w smaku oraz doskonały gatunkowo Ryż Biały.

więcej »
Grasz w zielone? Wybierz szpinaki od FRoSTY!

Grasz w zielone? Wybierz szpinaki od FRoSTY!

2014-07-16

Jest zielony, banalnie prosty w przygotowaniu i można go przyrządzić na tysiąc różnych sposobów. Szpinak od FRoSTY idealnie komponuje się z lekkimi, letnimi daniami. W serduszkach, z sosem śmietanowym, a teraz także i z czosnkiem – którą wersję wybierasz na obiad?

więcej »
Twój prywatny, całodobowy bar z sokami  – sokowirówka Panasonic MJ-DJ01

Twój prywatny, całodobowy bar z sokami – sokowirówka Panasonic MJ-DJ01

2014-07-16

Podczas upalnych dni warto zadbać o odpowiednie nawodnienie organizmu. Czym oprócz wody najlepiej ugasić pragnienie w gorące dni? Bez wątpienia doskonałym rozwiązaniem będzie zdrowy, świeżo wyciskany sok. Z nową sokowirówką Panasonic MJ-DJ01 przygotowanie idealnego napoju jest łatwe i szybkie.

więcej »
TOBLERONE DARK – poznaj ciemną stronę słodkiej przyjemności

TOBLERONE DARK – poznaj ciemną stronę słodkiej przyjemności

2014-07-14

Toblerone to marka jednych z najbardziej popularnych na świecie czekolad, powstających w Szwajcarii - ojczyźnie najpyszniejszych i najbardziej cenionych.

więcej »
Tradycyjne smaki z rusztu – Kaszanka gryczana Grill marki Nove

Tradycyjne smaki z rusztu – Kaszanka gryczana Grill marki Nove

2014-07-14

Tradycyjna kaszanka posiada wielu zagorzałych fanów. Jej popularność szczególnie wzrasta w okresie letnim, kiedy to w ogrodach królują spotkania przy grillu. Osoby, który miały okazję spróbować domowej kaszanki często twierdzą, że żaden kupiony w sklepie produkt nie może się z nią równać.

więcej »
Wiedza podana „Na talerzu”. FRoSTA edukuje nt. dodatków do żywności

Wiedza podana „Na talerzu”. FRoSTA edukuje nt. dodatków do żywności

2014-07-11

FRoSTA, jako pierwsza firma w Polsce, usunęła ze wszystkich swoich produktów: wzmacniacze smaku, aromaty, barwniki, tłuszcze utwardzone i skrobię modyfikowaną chemicznie. Wprowadziła także specjalną aplikację na smartfony z podręcznym słownikiem dodatków do żywności.

więcej »
XIII audyt programu ''Doceń polskie'': o certyfikat starało się blisko 130 wyrobów

XIII audyt programu ''Doceń polskie'': o certyfikat starało się blisko 130 wyrobów

2014-07-11

Niemal 130 produktów spożywczych różnego typu wzięło udział w XIII certyfikacji żywności zorganizowanej w ramach programu ''Doceń polskie''. W audycie, który odbył się 9 lipca w Krakowie uczestniczyły artykuły spożywcze ponad 60 firm z całego kraju.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito