Artykuły prasowe

OWOCOWE NOWOŚCI NA KONIEC LATA
„Lato, lato, zostań dłużej…” Któż z nas nie zna tej piosenki? Pewnie nie raz nucimy ją pod nosem, patrząc na kończące się zbiory truskawek i czereśni. Ze smutkiem żegnamy się ze świeżymi owocami, które osładzały nam wakacyjne dni.
CIN&CIN Prosecco wytycza nowy trend
AMBRA S.A. rozszerza portfolio lekkich, modnych produktów alkoholowych o CIN&CIN Prosecco Extra-Dry D.O.C. - oryginalne włoskie wino musujące, będące kwintesencją lata, niezobowiązującej włoskiej elegancji i nowego trendu na rynku alkoholi.

Hiszpania od kuchni, czyli oliwki marki Beach Flower
Lato sprzyja zagranicznym wojażom, poznawaniu innych kultur, tradycji, smaków. Te ostatnie chętnie wykorzystujemy w naszej kuchni – jako wspomnienie albo po prostu substytut egzotycznej wyprawy.

W świecie ryżu: Ryż Biały Britta
Ryż jest niezwykle ważnym produktem spożywczym, stanowiącym istotny element diety milionów ludzi na kilku kontynentach. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, marka Britta oferuje wyborny, delikatny w smaku oraz doskonały gatunkowo Ryż Biały.

Grasz w zielone? Wybierz szpinaki od FRoSTY!
Jest zielony, banalnie prosty w przygotowaniu i można go przyrządzić na tysiąc różnych sposobów. Szpinak od FRoSTY idealnie komponuje się z lekkimi, letnimi daniami. W serduszkach, z sosem śmietanowym, a teraz także i z czosnkiem – którą wersję wybierasz na obiad?

Twój prywatny, całodobowy bar z sokami – sokowirówka Panasonic MJ-DJ01
Podczas upalnych dni warto zadbać o odpowiednie nawodnienie organizmu. Czym oprócz wody najlepiej ugasić pragnienie w gorące dni? Bez wątpienia doskonałym rozwiązaniem będzie zdrowy, świeżo wyciskany sok. Z nową sokowirówką Panasonic MJ-DJ01 przygotowanie idealnego napoju jest łatwe i szybkie.

TOBLERONE DARK – poznaj ciemną stronę słodkiej przyjemności
Toblerone to marka jednych z najbardziej popularnych na świecie czekolad, powstających w Szwajcarii - ojczyźnie najpyszniejszych i najbardziej cenionych.

Tradycyjne smaki z rusztu – Kaszanka gryczana Grill marki Nove
Tradycyjna kaszanka posiada wielu zagorzałych fanów. Jej popularność szczególnie wzrasta w okresie letnim, kiedy to w ogrodach królują spotkania przy grillu. Osoby, który miały okazję spróbować domowej kaszanki często twierdzą, że żaden kupiony w sklepie produkt nie może się z nią równać.

Wiedza podana „Na talerzu”. FRoSTA edukuje nt. dodatków do żywności
FRoSTA, jako pierwsza firma w Polsce, usunęła ze wszystkich swoich produktów: wzmacniacze smaku, aromaty, barwniki, tłuszcze utwardzone i skrobię modyfikowaną chemicznie. Wprowadziła także specjalną aplikację na smartfony z podręcznym słownikiem dodatków do żywności.

XIII audyt programu ''Doceń polskie'': o certyfikat starało się blisko 130 wyrobów
Niemal 130 produktów spożywczych różnego typu wzięło udział w XIII certyfikacji żywności zorganizowanej w ramach programu ''Doceń polskie''. W audycie, który odbył się 9 lipca w Krakowie uczestniczyły artykuły spożywcze ponad 60 firm z całego kraju.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!