Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Piątnica: kolejne 6 miesięcy dynamicznego wzrostu

2014-08-07

OSM Piątnica - największy w Polsce producent serka wiejskiego, śmietan i mascarpone - podsumowuje I półrocze 2014 r.

więcej »
Etykiety nie będą już wprowadzały w błąd. Nadchodzą spore zmiany!

Etykiety nie będą już wprowadzały w błąd. Nadchodzą spore zmiany!

2014-08-07

Rozporządzenie Unii Europejskiej 1169/2011 wchodzi za kilka miesięcy w życie. Co będzie ono oznaczało dla konsumentów i producentów, mówi Sebastian Starzyński z agencji badawczej ABR SESTA.

więcej »
Cross-promocja marek Cukier Królewski i Delecta

Cross-promocja marek Cukier Królewski i Delecta

2014-08-07

Ruszyła cross-promocja marek Cukier Królewski i Delecta. Do każdych 3 opakowań Dżemixu od Delekty, dodawane będzie 1-kilogramowe opakowanie białego Cukru Królewskiego. Promocja potrwa do wyczerpania produktów.

więcej »
100% naturalne Masło Migdałowe Prażone Primavika

100% naturalne Masło Migdałowe Prażone Primavika

2014-08-06

Masło Migdałowe Prażone Primavika to pierwszy w Polsce, niezwykle oryginalny, wyjątkowo aromatyczny produkt, stworzony w 99,99% z najwyższej jakości prażonych migdałów.

więcej »
Dzień polskiej żywności - zachwyć się rodzimymi produktami spożywczymi

Dzień polskiej żywności - zachwyć się rodzimymi produktami spożywczymi

2014-08-06

Od kilku dni w mediach (zwłaszcza społecznościowych) wielką popularnością cieszą się zdjęcia związane z akcją #JedzJabłka. Utrzymane w dowcipnej konwencji działania wpisują się w nurt patriotyzmu konsumenckiego.

więcej »
Etykiety na produktach mają znaczenie!

Etykiety na produktach mają znaczenie!

2014-08-05

Klienci z reguły szybko wybierają produkt, nie zwracając uwagi na jego etykietę i zawarte tam informacje. W efekcie często kupują produkty zbyt kaloryczne lub z nadmierną ilością konserwantów. Jednocześnie szkodzą swojemu zdrowiu.

więcej »
Piwo Grimbergen – z czym to się je?

Piwo Grimbergen – z czym to się je?

2014-08-05

Sztuka łączenia piwa z jedzeniem staje się coraz popularniejsza wśród smakoszy złotego trunku.

więcej »
Mąka dobrej jakości. Przekonaj się jak ją rozpoznać

Mąka dobrej jakości. Przekonaj się jak ją rozpoznać

2014-08-05

Mąka - niepozorny artykuł spożywczy o uniwersalnym zastosowaniu. Trudno zliczyć wszystkie potrawy, które można z niej przygotować.

więcej »
Sierpniowy Jarmark Produktów Regionalnych w Porcie Łódź

Sierpniowy Jarmark Produktów Regionalnych w Porcie Łódź

2014-08-04

Sierpień w Porcie Łódź zapowiada się wyjątkowo smakowicie. Wszystko za sprawą Jarmarku Produktów Regionalnych, który zagości w centrum handlowym w dniach 7-10 sierpnia. Amatorzy niebanalnych i naturalnych smaków będą mogli dokonać zakupów na stoiskach ulokowanych przy sklepie Saturn.

więcej »
Grillowa klasyka w wersji premium – Kiełbasa śląska z linii Grill marki Nove

Grillowa klasyka w wersji premium – Kiełbasa śląska z linii Grill marki Nove

2014-08-04

Kiełbasa śląska należy do grupy produktów mięsnych, które regularnie pojawiają się w większości polskich domów. Nic w tym dziwnego – jest uniwersalna i dobrze sprawdza się zarówno jako składnik sycącego śniadania, obiadu czy kolacji.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito