Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Co robią roboty w branży spożywczej? Trendy, wyzwania, skala oszczędności

2014-09-04

Sortowanie, pakowanie i paletyzacja różnorodnych produktów oraz wzrost oczekiwań wobec wydajności maszyn produkcyjnych – to według analityków firmy ASTOR kluczowe trendy, związane z automatyzacją i robotyzacją branży spożywczej w 2014 roku.

więcej »
Mięsne przysmaki dla małego bezglutenowca

Mięsne przysmaki dla małego bezglutenowca

2014-09-03

Dzieci z nietolerancją glutenu i na diecie eliminacyjnej nie muszą już rezygnować z ulubionych przysmaków. W ofercie Drosed, Specjalisty od drobiu, znajdziesz wyjątkowe parówki Smakowite z symbolem przekreślonego kłosa. Na ich bazie wyczarujesz wiele smakołyków dla swojego malucha.

więcej »
Warsztaty dobrego smaku. Atuty integrują i uczą

Warsztaty dobrego smaku. Atuty integrują i uczą

2014-09-03

Nie tylko uczą gotowania pod okiem najlepszych kucharzy, ale też integrują i przede wszystkim bawią. Atuty Studio Kulinarne to nowe miejsce na gastronomicznej mapie Białegostoku.

więcej »
RUMIANE POLICZKI Klassik BIO – 100% natury, moc żelaza i witamin

RUMIANE POLICZKI Klassik BIO – 100% natury, moc żelaza i witamin

2014-09-03

Rumiane Policzki (Rotbäckchen) to marka ekologicznych owocowych soków funkcyjnych, sprofilowanych pod kątem zróżnicowanych oczekiwań i potrzeb dzieci.

więcej »
Czas na drugie śniadanie, czyli dawka energii z plecaka

Czas na drugie śniadanie, czyli dawka energii z plecaka

2014-08-29

Pierwszy dzwonek do szkoły tuż - tuż a tym samym przygotowania w pełni. Czy to pierwszy dzień w szkole, czy kolejny rok - pamiętaj, że Twoje dziecko spędza w niej połowę swojego dnia. Daj mu energię do pracy i nauki!

więcej »
A po nocy przychodzi… dżem. Nie daj się jesiennej depresji!

A po nocy przychodzi… dżem. Nie daj się jesiennej depresji!

2014-08-29

Co roku przychodzi ten czas, kiedy słońce zachodzi za jesiennymi chmurami i obraża się na nas aż do kolejnej wiosny. Niektórzy ciężko przeżywają te dni rozłąki, popadając w sezonowy dołek, chandrę, apatię, a nawet ciężki Weltschmerz godny młodego Wertera.

więcej »
Euler Hermes ogłasza program wsparcia eksporterów żywności

Euler Hermes ogłasza program wsparcia eksporterów żywności

2014-08-29

Euler Hermes – firma ubezpieczająca transakcje, dostarczająca raporty handlowe i odzyskująca należności

więcej »
Trzy gwiazdki „Superior Taste Award” dla piwa Niepasteryzowanego z Browaru Okocim

Trzy gwiazdki „Superior Taste Award” dla piwa Niepasteryzowanego z Browaru Okocim

2014-08-28

Niepasteryzowane z Browaru Okocim to piwo warzone w oparciu o wieloletnie doświadczenie piwowarskie.

więcej »
Kolorowe śniadanie – sery topione Disney i Wesoła Łączka marki LACTIMA

Kolorowe śniadanie – sery topione Disney i Wesoła Łączka marki LACTIMA

2014-08-28

Nowy rok szkolny zbliża się wielkimi krokami. Najmłodsi powoli wracają z wakacyjnych wojaży, dorośli natomiast pieczołowicie kompletują podręczniki, zeszyty i inne materiały, bez których mali uczniowie nie mogą się obejść.

więcej »

Chłodnik – król letnich stołów

2014-08-28

Chłodnik jest idealnym pomysłem na posiłek w upalny dzień. Orzeźwia, chłodzi i świetnie gasi pragnienie. Przyrządzony z surowych warzyw i owoców, dostarczy dawki sycącego błonnika i witamin. Podany bezpośrednio po wyjęciu z lodówki będzie pożywnym wytchnieniem od panującego skwaru.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata! Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito