Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Nowy zarząd SM Bieluch

2014-09-15

3 września 2014 r. Rada Nadzorcza Spółdzielni Mleczarskiej Bieluch w Chełmie powołała Marcina Artamonowa na stanowisko wiceprezesa zarządu. Marcin Artamonow będzie nadzorował całość zagadnień produkcyjno-handlowych. Wcześniej, 6 czerwca br., funkcję prezesa zarządu SM Bieluch objął Janusz Mojak.

więcej »

MarcPol debiutuje w Turku

2014-09-15

Wiodąca polska sieć spożywcza 17 września br. otworzy w Turku nowy supermarket. Będzie to pierwsza placówka MarcPol w tym mieście i jednocześnie 60 w ramach całej sieci.

więcej »
Lubelskie Święto Młodego Cydru – najbardziej jabłkowy piknik w Polsce!

Lubelskie Święto Młodego Cydru – najbardziej jabłkowy piknik w Polsce!

2014-09-15

W sobotę 20 września na Rynku Starego Miasta w Lublinie odbędzie się Lubelskie Święto Młodego Cydru - najbardziej jabłkowy piknik w Polsce.

więcej »
Zdrowa porcja energii każdego dnia – nowy baton zbożowy Corny Milk & Cocoa

Zdrowa porcja energii każdego dnia – nowy baton zbożowy Corny Milk & Cocoa

2014-09-15

Wrzesień to idealny czas na zmianę dotychczasowych przyzwyczajeń. Naładowani pozytywną energią po wakacyjnych wojażach podejmujemy nowe wyzwania, stawiamy czoła kolejnym zadaniom.

więcej »
Zdrowie zaklęte w ziarnach – pestki dyni, słonecznik, sezam i siemię lniane  marki KRESTO

Zdrowie zaklęte w ziarnach – pestki dyni, słonecznik, sezam i siemię lniane marki KRESTO

2014-09-15

Jesień zbliża się wielkimi krokami. Warto przygotować organizm na nadchodzącą zmianę aury. W pierwszej kolejności powinniśmy zmodyfikować nieco nawyki żywieniowe – bliżej przyjrzeć się temu, co jemy, dodać do codziennego jadłospisu wartościowe produkty.

więcej »
Klasyka czy światowe smaki? – serki topione w krążku 4 Pory Roku i Smaki Świata marki LACTIMA

Klasyka czy światowe smaki? – serki topione w krążku 4 Pory Roku i Smaki Świata marki LACTIMA

2014-09-12

Śniadanie wcale nie musi być nudne – nawet, jeśli przygotowywane jest z popularnych, tradycyjnych składników. Jednym z nich jest w wielu domach serek topiony. Szczególnie dostępne na rynku miksy smakowe są bardzo atrakcyjne dla osób lubiących urozmaicenia.

więcej »
Tradycyjne smaki w nowoczesnej formie

Tradycyjne smaki w nowoczesnej formie

2014-09-12

Kultowy Majonez Kielecki oraz królowa polskich stołów - Musztarda Kielecka delikatesowa dostępne są już w nowych, praktycznych opakowaniach! Tradycyjne receptury, wysokiej jakości składniki, a także wygodne w użyciu opakowania to cechy charakterystyczne produktów Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem

więcej »
Niebanalne przekąski dla ucznia? Podpowiadamy pomysły na zdrowe posiłki nie tylko do szkoły

Niebanalne przekąski dla ucznia? Podpowiadamy pomysły na zdrowe posiłki nie tylko do szkoły

2014-09-11

Wraz z początkiem szkoły przed mamami kolejne wyzwanie– jak stworzyć posiłek dla dziecka, który będzie nie tylko pożywny i pełen wartości odżywczych, ale też na tyle atrakcyjny, by wygrał z przekąskami ze szkolnych sklepików. Piątnica podpowiada, jak szybko i zdrowo wyprawić małego ucznia do szkoły.

więcej »

Polski Kongres Rolnictwa: czwarte spotkanie odbędzie się na Dolnym Śląsku

2014-09-11

Już 15 września w Ślęży k./Wrocławia odbędzie się kolejna, czwarta już konferencja, organizowana w ramach Polskiego Kongresu Rolnictwa. Przypominamy założenia towarzyszące organizatorom cyklu dziesięciu spotkań i przedstawiamy zagadnienia, które będą przedmiotem dyskusji na Dolnym Śląsku.

więcej »
Idzie jesień. Rozgrzej się!

Idzie jesień. Rozgrzej się!

2014-09-10

Sezon na grzyby w pełni. Podpowiemy, jak pomysłowo wykorzystać je w kuchni w nowych,niebanalnych,kulinarnych aranżacjach z dodatkiem wykwintnej kaczki.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito