Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Jesienne potrawy w kuchni Grzegorza Łapanowskiego

Jesienne potrawy w kuchni Grzegorza Łapanowskiego

2014-09-26

Zakończyliśmy już letni sezon urlopowy i nadszedł czas na potrawy z wykorzystaniem jesiennych darów natury. Grzyby, dynie, czy dziczyzna to produkty, które często pojawiają się na naszych stołach w tym okresie. Grzegorz Łapanowski podpowie nam jak sprawić, żeby jesienna kuchnia była smaczna.

więcej »

„Owocowa Poczta Jogurtowa” – nowy konkurs Bakomy

2014-09-25

Ruszył internetowy konkurs firmy Bakoma – „Owocowa Poczta Jogurtowa”. Na fanpage’u „Nieidealna”, promującym markę Premium Gold, można wygrać markowe zegarki i aż 90 zestawów prezentów.

więcej »
Zdrowie zamknięte w kubeczku – jogurty naturalne od Piątnicy

Zdrowie zamknięte w kubeczku – jogurty naturalne od Piątnicy

2014-09-24

Jogurty naturalne to nie tylko pyszna i lekka przekąska. W zależności od wybranego rodzaju mogą pomóc zbudować masę mięśniową, wspierają organizm w odbudowie korzystnej flory bakteryjnej oraz są źródłem witamin i minerałów.

więcej »
Grzane Starotoruńskie

Grzane Starotoruńskie

2014-09-24

Doskonale rozgrzewające, aromatyczne Glühwein na bazie czerwonego wina gronowego z dodatkiem wyciągów z 23 aromatycznych ziół, korzeni i ekstraktów owoców.

więcej »

Oryginalna receptura i wyrafinowany smak – Ocet balsamiczny z Modeny marki Ponti

2014-09-24

Mariaż najwyższej jakości i prawdziwie włoskiego, mocnego charakteru. Najsłynniejszy z octów balsamicznych i niekwestionowany lider we Włoszech – Ocet balsamiczny z Modeny marki Ponti, pomoże stworzyć najbardziej spektakularne dania rodem z włoskiej kuchni.

więcej »
Wiem co zamawiam, jak smakuje oryginalna włoska pizza!

Wiem co zamawiam, jak smakuje oryginalna włoska pizza!

2014-09-22

Za kolebkę pizzy uważa się Neapol. Tam właśnie to po raz pierwszy płaski bochenek chleba posmarowano sosem pomidorowym. Na początku tego typu przekąska była popularna w biednych dzielnicach Neapolu.

więcej »
Kwasy Omega-3 ważne w codziennej diecie

Kwasy Omega-3 ważne w codziennej diecie

2014-09-22

Każdy z nas powinien dbać o swoją dietę, bez względu na tryb życia. Odpowiednie odżywanie się to najprostszy sposób na utrzymanie organizmu w dobrej formie. Naprzeciw oczekiwaniom świadomych żywieniowo konsumentów wychodzi Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” oferująca Majonez Kielecki Omega-3!

więcej »

Mięso od zawsze doceniane na polskich stołach

2014-09-22

Zdrowy tryb życia, właściwe odżywianie i bycie „eko" to najnowsze trendy XXI wieku. Życie zgodnie z tymi zasadami jest jak najbardziej pozytywne. Przechodząc na tryb zdrowego odżywiania należy pamiętać w swojej diecie o najcenniejszym źródle białka, jakim jest mięso.

więcej »
Świeżość ziół przez cały rok

Świeżość ziół przez cały rok

2014-09-18

Jak jesienią i zimą cieszyć się w kuchni zapachem i smakiem świeżych ziół? To proste! Spróbuj Ziół mrożonych od FRoSTY!

więcej »
Zamknij smaki lata w słoikach

Zamknij smaki lata w słoikach

2014-09-17

Jesienne i zimowe posiłki urozmaicą domowe przetwory. Dlatego póki czas, zabierzmy się za ich przygotowywanie. Niezbędne będą: sezonowe warzywa i owoce, a także Ocet spirytusowy 10% produkowany przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem”!

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito