Artykuły prasowe

Pokonaj dolegliwości gardła siłami natury – ziołowe cukierki Ricola
Spadki temperatury, chłodny wiatr oraz opady deszczu i śniegu sprawiają, że częściej jesteśmy narażeni na infekcje, szczególnie górnych dróg oddechowych. Aby zapobiec tego typu chorobom niezwykle ważna jest odpowiednia profilaktyka.

Płatki Owsiane Błyskawiczne Halina – porcja energii na cały dzień
Produkowane z najwyższej jakości owsa Płatki Owsiane Błyskawiczne marki Halina to wartościowa baza lekkiego śniadania. Płatki owsiane zawierają białko oraz węglowodany, dzięki którym organizm otrzymuje niezbędną do prawidłowego funkcjonowania dawkę energii.

Szkło żaroodporne – o zaletach słów kilka.
Za co kochamy naczynia żaroodporne? Są na tyle estetyczne i ładne, że prosto z piekarnika możemy postawić je na stole, a przy tym na tyle wytrzymałe, że służą nam przez długie lata nie tracąc wcale na swoich właściwościach.

Pyszne domowe burgery
Jedzenie typu fastfood – uwielbiane przez dzieci i dorosłych, spędzające sen z powiek dietetykom… Wytwórcza Spółdzielnia Pracy Społem znalazła jednak kompromisowe rozwiązanie, by pogodzić interesy obu stron. Przepis na domowe burgery z kieleckimi dodatkami przypadnie każdemu do gustu!

Talerz zdrowego odżywiania
Żyjemy w czasach, w których wszechobecny pośpiech wpływa na nasze zwyczaje żywieniowe. Nie przykładamy wagi do tego, co znajduje się na naszym talerzu, bo zależy nam głównie na tym, by szybko zaspokoić uporczywy głód.

Czekoladowe co nieco…
Czekolada, orzechy laskowe i nuta mleczka kokosowego, to kuszące połączenie słodkich smaków zamknięte w eleganckiej butelce. Takiej kompozycji niezwykle trudno się oprzeć…

Kurczak Zagrodowy ze znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”
Jedno z najbardziej rozpoznawanych w Polsce wyróżnień – znak „Poznaj Dobrą Żywność” -zostało przyznane Kurczakowi Zagrodowemu z Podlasia firmy Drosed. Nadawany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi certyfikat potwierdza wysoką i stabilną jakość produktu.

Przepis na odrobinę Włoch, czyli jak zrobić prawdziwą włoską pizzę?
Często pizza, mimo iż nazywana włoską, z Włochami niewiele ma wspólnego. Czym jest prawdziwa włoska pizza, z czego powstaje i jak ją przygotować - na te pytania odpowiada tegoroczny Mistrz Włoch w robieniu pizzy- Marco D’Arce.

Październikowa kampania TV firmy Jawo
W październiku br. rusza nowa kampania promocyjna firmy Jawo - jak co roku, tak i jesienią 2014 Jawo będzie reklamowało swoje produkty w telewizji. Kampania obejmuje sponsoring wybranych programów telewizyjnych.
Polish Snail Holding poszukuje w Afryce nowych linii genetycznych ślimaków
Polska firma Polish Snail Holding, lider w hodowli, skupie i produkcji mięsa ślimaków, poszukuje w Afryce nowych jakościowo odmian ślimaka. Wszystko zaś po to, aby wzmocnić linię genetyczną zwierząt z krajowej hodowli. To bardzo istotne działania dla partnerów firmy Polish Snail Holding.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!