Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

W Bieluchu nie ma już gumy guar

W Bieluchu nie ma już gumy guar

2014-10-13

Serek naturalny Bieluch stał się synonimem produktu nieskażonego żadnymi sztucznymi dodatkami. I tak jest od 20 lat. Rodzina Bieluchów to także serki z dodatkami smakowymi, różniące się składem od produktu wzorcowego – mówi Agnieszka Lenart.

więcej »
Umowa IMR z Herbalmed

Umowa IMR z Herbalmed

2014-10-13

Agencja IMR advertising by PR podpisała nową umowę na promocję produktów firmy Herbalmed.

więcej »
Makaronowe ciekawostki

Makaronowe ciekawostki

2014-10-13

- Lepiej ugotować makaron dla dwustu ludzi, niż nakręcić kolejny film – powiedział Francis Ford Coppola. Czy słowa znanego reżysera to tylko nawijanie makaronu na uszy? Przekonaj się, że makaron to coś więcej niż tylko kluchy z mąki!

więcej »
Polska branża spożywcza to potęga w Europie

Polska branża spożywcza to potęga w Europie

2014-10-10

Katowice/Warszawa 10 października 2014 r. - Ranking 800 największych firm spożywczych Europy Centralnej redakcji Rynku Spożywczego i firmy Bisnode.

więcej »

Królowa grillowego menu – Kaszanka jęczmienna Grill marki Nove

2014-10-09

Kasza jęczmienna jest coraz bardziej ceniona w polskiej kuchni szczególnie ze względu na swoje wartości odżywcze oraz walory smakowe. To dobra alternatywa dla ziemniaków podawanych do obiadu czy ryżu w sałatce.

więcej »
Oliwkowe złoto – rośnie sprzedaż hiszpańskich oliwek

Oliwkowe złoto – rośnie sprzedaż hiszpańskich oliwek

2014-10-09

Światowa konsumpcja hiszpańskich oliwek w pierwszych siedmiu miesiącach 2014 roku zwiększyła się o 13% w stosunku do analogicznego okresu ubiegłego roku.

więcej »

Letnie przysmaki dostępne przez cały rok – warzywa w puszkach marki Happy Frucht

2014-10-08

Lato powoli odchodzi w zapomnienie. Razem z ciepłymi miesiącami z warzywnych straganów znikają nasze ulubione przysmaki. Nie oznacza to jednak, że trzeba się z nimi pożegnać do następnego sezonu.

więcej »
Pachnący Ryż Jaśminowy Britta

Pachnący Ryż Jaśminowy Britta

2014-10-08

Ryż Jaśminowy marki Britta – śnieżnobiały, aromatyczny, o lekko orzechowym smaku. To idealny dodatek do dań kuchni azjatyckiej oraz aromatyczny, nadający wykwintności składnik sałatek i tradycyjnych deserów.

więcej »
Najsłynniejsze desery świata

Najsłynniejsze desery świata

2014-10-08

Częścią zbilansowanej diety może nie jest, ale ciężko odmówić sobie słodyczy na sam koniec dobrego obiadu. Nie jesteśmy w tych chęciach odosobnieni – miliony ludzi przez lata doprowadzało do perfekcji niektóre dania, które teraz stają się nieomal synonimami dobrego finału dla posiłku.

więcej »
Margaryna Zwykła w nowym opakowaniu

Margaryna Zwykła w nowym opakowaniu

2014-10-07

Zakłady Tłuszczowe „Bielmar” zmieniają opakowanie tradycyjnej margaryny kulinarnej Zwykła.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito