Artykuły prasowe

Przygotowanie steków do grillowania - wskazówki
Grillowanie steków to nie tylko kwestia wyjęcia ich z lodówki i wyłożenia na rozgrzany ruszt. Można tak zrobić ale jeśli chcemy uzyskać lepsze wyniki powinniśmy zrozumieć i poznać kilka podstawowych zasad.

Rośnie jakość rodzimej żywności. Wnioski z XIV audytu programu „Doceń polskie”
XIV audyt żywności biorącej udział w programie „Doceń polskie” przeszedł do historii. 22 października Loża Ekspertów oceniła wyroby z asortymentu ponad 60 firm i decydowała, które ze zgłoszonych produktów należy wyróżnić godłem „Doceń polskie”.

Apetina rozbudza apetyt na gotowanie w nowej kampanii serków kremowych
Ruszyła kampania promująca serki kremowe Apetina. Działania prowadzone pod hasłem „Dobrze się komponuje” obejmują swoim zasięgiem prasę, Internet oraz social media. Komunikację wzmacniają działania oparte na współpracy z blogerami i vlogerami, a także kampania na Listonicu.

Obiad w 15 minut? Odkryj sekrety sprytnych pań domu!
Soczysty kurczak z patelni to pomysł na pyszny a zarazem prosty obiad. Wystarczy kwadrans, wysokiej jakości drób od Grupy Drosed i kostka rosołowa Knorr, aby wyczarować dziesiątki dań. Nie wierzysz? Poznaj tajniki ekspresowego gotowania.

Klasyka w nowej odsłonie – Serek Wiejski z owocami Piątnicy ma nowe opakowanie
W swojej kategorii nie ma sobie równych. Jest doskonałym źródłem wapnia i białka. Już od jesieni wersje z dodatkami znajdziemy na półkach w nowych, wygodniejszych opakowaniach.

Najpopularniejsze steki – ciekawostki
Amerykanie kupują wołowinę według zupełnie innego podziału wołu, mają też swoje konkretne nazewnictwo steków. Dlatego, żeby łatwiej Wam się korzystało z przepisów z Amerykańskiego internetu omówimy wam 4 najpopularniejsze cięcia.

Bożonarodzeniowe przysmaki Vobro – słodki prezent na wyciągnięcie ręki
Boże Narodzenie nadciąga wielkimi krokami. Jest to wyjątkowa pora w ciągu roku. W tym czasie spotykamy się z rodziną i poświęcamy jej dużo czasu. Boże Narodzenie ma w sobie wyjątkową atmosferę. Tej atmosfery nie byłoby jednak bez okolicznościowych przysmaków.

Najlepsze pierogi na święta - z gotowego ciasta od Best Bakery
W ofercie marki Best Bakery jesienią br. pojawił się innowacyjny na polskim rynku produkt - Ciasto do pierogów surowe w kulce, mrożone 4x400 g. To idealna propozycja dla konsumentów, którzy preferują samodzielne przyrządzanie posiłków.

Musztarda Kielecka sarepska nagrodzona godłem Nasze Dobre Świętokrzyskie 2014!
Już po raz siódmy redakcja gazety „Echo Dnia” zorganizowała konkurs „Nasze Dobre Świętokrzyskie”. 22 października br. Kapituła oraz Czytelnicy przyznali łącznie 23 nagrody. Wśród nagrodzonych znalazła się Musztarda Kielecka sarepska!

Kulinarna gratka dla miłośników włoskich przekąsek - jedyne na rynku mrożone Ciasto FIT do pizzy
W odpowiedzi na oczekiwania konsumentów, którzy coraz częściej poszukują produktów bogatych w wartości odżywcze, marka Best Bakery jesienią br. zaoferowała przygotowane według tradycyjnej receptury Ciasto Fit do pizzy surowe w kulce, mrożone 1600 g (4x400) g.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!