Artykuły prasowe

Chwila relaksu z filiżanką herbaty „Chwila przy kominku” marki Czas na Herbatę
Na chłodne zimowe wieczory marka Czas na Herbatę przygotowała specjalnie wyselekcjonowaną mieszankę herbaty „Chwila przy kominku”.

Nalewka Babuni jarzębina
Nowa, limitowana seria Nalewki Babuni o smaku jarzębiny nawiązuje do tradycyjnych, polskich smaków.
Jarmark Produktów Regionalnych w Poznań City Center
Wiejski chleb na zakwasie, tradycyjnie wytwarzane sery czy mięsa i wędliny bez konserwantów to tylko niektóre z regionalnych produktów, które będzie można dostać podczas jarmarku. Od dzisiaj do niedzieli (28-30.11) w Poznań City Center wszyscy smakosze będą mogli wybierać spośród wielu produktów
Launch linii Maestro
Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. poszerzyły swoją linię produktową MAESTRO o nowe kategorie. Kampania promująca mistrzowską gamę wędlin i kabanosów wystartowała 21 listopada br.
Ekologiczna żywność
W dzisiejszych czasach kupienie zdrowej żywności w zwykłym sklepie jest praktycznie niemożliwe. Kupujemy kiełbasę, która tak naprawdę jest z mięsa zwierząt, które były faszerowane hormonami wzrostu i modyfikowanym genetycznie jedzeniem.

Laureaci XIV audytu żywności programu „Doceń polskie”. Branża piekarska i cukiernicza
Wyroby 13 producentów z branży piekarskiej i cukierniczej zostały wyróżnione podczas XIV audytu żywności biorącej udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”...

Kurczak Zagrodowy z Podlasia na niepogodę
Kiedy za oknem plucha i zimno, sięgnij po rozgrzewające dania z Kurczaka Zagrodowego z Podlasia. Karmiony zbożami oraz słonecznikiem jest źródłem pełnowartościowego, lekkostrawnego mięsa, które wspomaga pracę układu nerwowego, poprawia stan skóry i wpływa na lepszą koncentrację.

Nowość! Zdrowo nadziana przekąska – oliwki nadziewane w saszetkach marki Serpis.
Gdy dopada nas głód zawsze mamy ochotę na małe przekąski. Najczęściej sięgamy po wysokokaloryczne produkty na bazie niezdrowych tłuszczów. Oliwki nadziewane w saszetkach, stworzone przez markę Serpis stanowią wartościową alternatywę dla tych wyrobów.

Wszystkie ryby od FRoSTY z certyfikatem MSC
Produkty rybne FRoSTY zostały oznaczone niebieskim certyfikatem MSC. FRoSTA to obecnie jedyny w Polsce producent, którego wszystkie produkty rybne będą posiadały niebieski certyfikat MSC na opakowaniu. Oznacza on, że ryby FRoSTY pochodzą ze stabilnych i dobrze zarządzanych łowisk.

*CZY WIESZ, ŻE POLSKA ZAJMUJE W UE PIĄTE MIEJSCE W MARNOWANIU ŻYWNOŚCI?
WEDŁUG BADAŃ, NAJCZĘSTSZĄ PRZYCZYNĄ JEST PRZEKROCZENIE TERMINU PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA, NIEWŁAŚCIWY SPOSÓB PRZECHOWYWANIA I ZBYT DUŻE, NIEPRZEMYŚLANE ZAKUPY.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!