Artykuły prasowe

Plan na pyszne święta
Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas. Rodzinna atmosfera, prezenty, dom pachnący choinką…i wigilijny stół. Jak łatwo i szybko przygotować się do świąt, aby oczarować całą rodzinę? Przygotuj plan już teraz i nie daj się zaskoczyć przedświątecznej gorączce. Jak to zrobić, podpowiada OSM Piątnica

Farsze pieczarkowo - cebulowy, z kapustą i grzybami Pizzola
Nowe produkty w ofercie gastronomicznej linii Pizzola, Farsz pieczarkowo – cebulowy oraz Farsz z kapustą i grzybami stanowią wyjątkowe rozwiązania, przeznaczone dla małej gastronomii oraz branży piekarniczej.

Oto! najlepsza dostawa w mieście
Warszawska restauracja Oto!Sushi wygrała rywalizację na najlepszą dostawę w rankingu Top Takeaway – Najlepsze Restauracje, prezentującym 100 Najlepszych Restauracji w całej Polsce.

Ryba na Święta? FRoSTA i MSC pomagają wybrać z głową!
Ryby co roku królują na wigilijnych stołach. Niezależnie od tego, czy w te Święta sięgniesz po klasykę w postaci karpia w galarecie i śledzia w śmietanie czy wybierzesz nowoczesną Rybę z pieca od FRoSTY, przeczytaj poradnik, jak z głową skomponować rybne menu.

Prawidłowe żywienie psów
Zanim pies trafi pod nasz dach, trzeba wcześniej dobrze się do tego przygotować. Najważniejsze jest, aby dobrze zapoznać się z typowymi dla psów nawykami, zachowaniem, potrzebami, a także sposobem ich zdrowego żywienia.

NOWOŚĆ! Mrożonki z Pomysłem: BIO PODGRZYBKI MROŻONE W CAŁOŚCI DEVALDANO
W sklepowej ofercie marki Devaldano, znanej ze smakowitych leśnych przetworów, pojawiła się właśnie kolejna nowość z serii Mrożonki z Pomysłem – Certyfikowane ekologiczne Podgrzybki mrożone w całości.

Magiczny smak wspomnień w nowych świątecznych herbatach marki Czas na Herbatę
Święta Bożego Narodzenia to niezwykle magiczny czas, w którym każdy dostrzega coś wyjątkowego. Dla jednych to niezapomniany zapach suszonych owoców, korzennych przypraw i zielonej choinki, a dla innych czar wspólnie spędzonych chwil, refleksji i wspomnień.

Przekąska dla wymagających – kabanosy wieprzowe z linii NOVE PREMIUM
Podjadanie między posiłkami wielu osobom kojarzy się z niezdrowymi, tuczącymi daniami. A przecież w roli przekąski doskonale sprawdzają się np. wysokiej jakości produkty mięsne. Kabanosy wieprzowe z linii NOVE PREMIUM.

Świąteczne pomysły na kaczkę
Ma wykwintny smak i jest łatwa w przygotowaniu a jej kruche mięso jest ucztą dla podniebienia. Młoda Kaczka Zagrodowa z Podlasia od Drosed w tym roku będzie gwiazdą świątecznych stołów. Podpowiadamy, jak ją przyrządzić, aby było smacznie, oryginalnie i szybko.

Nowe prawo żywnościowe. Sprawdź jakie będą skutki obowiązywania rozporządzenia UE
Od 13 grudnia 2014 obowiązywać będzie większość przepisów rozporządzenia Unii Europejskiej nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Co to oznacza w praktyce? Swoją wiedzą na temat nowego prawa dzieli się Katarzyna Szatkowska-specjalista ds. prawa żywnościowego.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!