Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Koszyk cen: Dwie sieci hipermarketów tańsze od dyskontów. Święta tańsze niż rok temu

2014-12-18

Katowice/Warszawa, 18 grudnia 2014 r. – W ramach monitoringu „Koszyk cen” serwis dlahandlu.pl zbadał 10 popularnych hipermarketów i dyskontów. Na zakupy w grudniu wydamy mniej niż rok temu, głównie na skutek deflacji. Tańsze niż rok temu są m.in. cukier, masło, sery żółte, jaja czy jabłka.

więcej »
Co Ty wiesz o rybie?  Polacy z coraz większą świadomością w zakresie odpowiedzialnych zakupów owoców

Co Ty wiesz o rybie? Polacy z coraz większą świadomością w zakresie odpowiedzialnych zakupów owoców

2014-12-17

Polscy konsumenci coraz więcej wiedzą nt. zmniejszających się zasobów ryb w morzach i oceanach i coraz większą uwagę poświęcają tej kwestii wynika z badań przeprowadzonych przez MSC Polska – największą niezależną organizację zajmującą się ustalaniem standardów certyfikacji zrównoważonego rybołówstwa

więcej »
Majonez Kielecki – nr. 1 na święta

Majonez Kielecki – nr. 1 na święta

2014-12-17

Jeden z najpopularniejszych majonezów w Polsce – Majonez Kielecki poleca się do świątecznych potraw! Dzięki niemu sałatki, śledzie i ciasta będą smakowały wybornie, a rodzinne spotkania nabiorą tradycyjnego charakteru.

więcej »
Świąteczna uczta z niezastąpioną trójką od WSP Społem!

Świąteczna uczta z niezastąpioną trójką od WSP Społem!

2014-12-17

Trudno wyobrazić sobie świąteczne potrawy bez tradycyjnych dodatków. Sałatka jarzynowa z majonezem, pieczone mięsa z musztardą lub chrzanem są od lat nieodzownym elementem rodzinnych spotkań. W tym roku Wytwórcza Spółdzielnia Pracy Społem poleca swoje produkty na bożonarodzeniową ucztę!

więcej »
Czas na gęś

Czas na gęś

2014-12-16

Gęsina regularnie królowała na polskich stołach już od XVI w. Jej wykwintny smak oraz właściwości zdrowotne doceniano zarówno na królewskich dworach, jak i podczas domowego obiadu. Polska Młoda Gęś Owsiana produkowana przez Grupę Drosed to idealne uzupełnienie jesienno-zimowej diety.

więcej »
Lublin gospodarzem VII konferencji Polskiego Kongresu Rolnictwa

Lublin gospodarzem VII konferencji Polskiego Kongresu Rolnictwa

2014-12-16

17 grudnia tego roku odbędzie się VII konferencja z cyklu Polskiego Kongresu Rolnictwa. Głównym celem spotkań organizowanych w jego ramach jest przedstawienie najnowszych prognoz oraz informacji gospodarczych związanych z rolnictwem.

więcej »
Klasyka na nowo. Świąteczne propozycje Mirka Drewniaka

Klasyka na nowo. Świąteczne propozycje Mirka Drewniaka

2014-12-16

W okresie świątecznym szczególną wagę przywiązujemy do tradycji; pielęgnujemy obrzędy związane z Bożym Narodzeniem, a naszym bliskim podajemy zwyczajowe potrawy. Mirek Drewniak, mistrz kuchni i ekspert programu „Doceń polskie” proponuje, aby klasykę zinterpretować na nowo

więcej »
Piernik na trzy sposoby poleca Delecta

Piernik na trzy sposoby poleca Delecta

2014-12-15

Zapach korzennego ciasta w wielu domach nieodłącznie kojarzy się ze świąteczną atmosferą. Uczyń tradycji zadość i przygotuj piernik, ale taki, który najlepiej odpowiada Twojemu stylowi życia i spojrzeniu na kuchnię.

więcej »
TOTINO – po prostu eccellente

TOTINO – po prostu eccellente

2014-12-15

Po czym można poznać dobry trunek? Odpowiedzi jest zapewne tyle, ilu jest specjalistów, ale nawet wytrawny sommelier zgodzi się co do jednego: czasami klasę widać już na pierwszy rzut oka.

więcej »
Zdrowe danie gotowe – wegetariański Gulasz STROGONOW marki Primavika W NOWYM OPAKOWANIU

Zdrowe danie gotowe – wegetariański Gulasz STROGONOW marki Primavika W NOWYM OPAKOWANIU

2014-12-14

Aromatyczny, gęsty Gulasz Strogonow to bezmięsne danie gotowe, które właśnie tarfiło na rynek w zupełnie nowym czytelnym, jasnym i przejrzystym opakowaniu, wzbogacając tym samym ofertę marki Primavika – od wielu lat specjalizującej się w produkcji zdrowej, bezmięsnej żywności wolnej od chemii.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito