Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Zwierzęce e-commerce

2015-01-09

KrakVet, jeden z liderów branży zoologicznej w Polsce, sfinalizował wejście na rynek hiszpański oraz włoski. Dzięki temu Zoofast – europejska marka KrakVetu, jest obecna już w 15 krajach. W planach na rok 2015 jest podbój kolejnych państw.

więcej »
Unikatowa whiskey  Jack Daniel’s® Single Barrel trafiła do bydgoskiego Leclerca

Unikatowa whiskey Jack Daniel’s® Single Barrel trafiła do bydgoskiego Leclerca

2015-01-08

W ostatnich dniach grudnia na półkach bydgoskiego Leclerca pojawiła się wyjątkowa whiskey. To Jack Daniel’s® Single Barrel, zakupiona w ramach programu „Buy The Barrel”. Bydgoszcz jest jednym z siedmiu miast w Polsce, które mogą pochwalić się tego typu trunkiem zakupionym w tym roku.

więcej »
Minister rolnictwa honorowym patronem kolejnej edycji programu „Doceń polskie”

Minister rolnictwa honorowym patronem kolejnej edycji programu „Doceń polskie”

2015-01-08

- Jestem przekonany, że uczestnictwo w programie „Doceń polskie” przyniesie wiele korzyści producentom i przyczyni się do promocji tradycyjnych wyrobów - napisał Marek Sawicki, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w liście adresowanym do organizatorów programu „Doceń polskie”.

więcej »

Śniadanie z belVitą – Twoje nowe postanowienie noworoczne

2015-01-08

Początek roku to czas kiedy wspominamy cudowną atmosferę Świąt, chwalimy się prezentami, które czekały na nas pod choinką i... jak zwykle rozmawiamy o postanowieniach noworocznych. Zaczniesz oszczędzać? Zrobisz porządek w szafie?

więcej »
Aromatyczny Podgrzybek Marynowany DEVALDANO 280 g – poczuj prawdziwy smak marynowanych g

Aromatyczny Podgrzybek Marynowany DEVALDANO 280 g – poczuj prawdziwy smak marynowanych g

2015-01-08

Marka DEVALDANO oferuje najwyższej jakości leśne grzyby suszone i mrożone, a także szeroką gamę smakowitych leśnych rarytasów w słoiczkach. Specjalnie na święta Devaldano proponuje MARYNOWANE PODGRZYBKI - absolutny fundament tradycyjnej kuchni polskiej.

więcej »
Klasyka na pierwszym miejscu – Krakowska sucha z linii NOVE PREMIUM

Klasyka na pierwszym miejscu – Krakowska sucha z linii NOVE PREMIUM

2015-01-07

Od dłuższego czasu coraz wyraźniej zaznacza się w naszym kraju – i nie tylko – trend powrotu do lokalnych smaków. Zagraniczne specjały, pod którymi uginają się sklepowe półki, dla wielu osób nie są już niczym egzotycznym.

więcej »
Ryby od FRoSTY ponownie w telewizji

Ryby od FRoSTY ponownie w telewizji

2015-01-07

Z nowym rokiem ruszyła kolejna kampania reklamowa produktów rybnych FRoSTY. Tym razem wsparcie otrzymały Ryby z pieca i Złote paluszki rybne – flagowe pozycje w ofercie marki.

więcej »

Hodowla ślimaka jadalnego. Nowy pomysł na świetny biznes dla rolników

2015-01-06

Czy hodowla ślimaka w naszym kraju może być dobrym pomysłem na opłacalny biznes na wsi? Czy warto angażować swój czas i kapitał w taką inwestycję? Specjaliści z Polish Snail Holding twierdzą, że tak. Wskazują jednak, że należy przestrzegać ściśle pewnych ważnych dla tego biznesu procedur.

więcej »

Czym jest wino bezalkoholowe?

2015-01-05

Napoje bezalkoholowe, czyli piwo bezalkoholowe, wino bezalkoholowe i inne, to takie napoje, które pozbawione są alkoholu. Odbywa się to poprzez proces dealkoholizacji. Na czym ten proces polega?

więcej »
Zadbaj o swój organizm!

Zadbaj o swój organizm!

2015-01-05

Praca, dom, zajęcia dodatkowe... Często przez nagromadzenie obowiązków jesteśmy nerwowi oraz przemęczeni. Niestety, styczniowa aura rzadko sprzyja regeneracji. Najlepszym sposobem, by zapobiec osłabieniu, jest wzmacnianie naszego organizmu.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito