Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Kolekcja Affinity Villeroy & Boch tłem dla kulinarnych kompozycji w konkursie  Bocuse d’Or 2015

Kolekcja Affinity Villeroy & Boch tłem dla kulinarnych kompozycji w konkursie Bocuse d’Or 2015

2015-01-23

Bocuse d’Or to kulinarna olimpiada! Najlepsi kucharze z całego świata stają w szranki w najbardziej prestiżowym międzynarodowym konkursie branży gastronomicznej. Podczas tego wyjątkowego wydarzenia nie zabraknie partnera konkursu – firmy Villeroy & Boch. Wielki finał już 27-28 stycznia w Lyonie!

więcej »
365 dni z wodą

365 dni z wodą

2015-01-22

Woda jest jednym z podstawowych składników naszej codziennej diety. Niestety zazwyczaj przypominamy sobie o niej dopiero w momencie, gdy odczuwamy pragnienie – najczęściej latem. Jednak dla zdrowia powinniśmy ją spożywać codziennie – w określonych, dla każdego indywidualnie ilościach.

więcej »
Balsamiczna esencja smaku – polewa Glassa Gastronomica marki Ponti

Balsamiczna esencja smaku – polewa Glassa Gastronomica marki Ponti

2015-01-22

Głęboka nuta smakowa polewy stworzonej na bazie octu balsamicznego od dawna znana jest mistrzom sztuki kulinarnej, jako niezastąpiony komponent wielu wyrafinowanych dań. Jednak dziś nie trzeba już przygotowywać tego specjału samemu, skrupulatnie ważąc i odmierzając proporcje złożonej receptury.

więcej »
ZaSnackuj w karnawale!

ZaSnackuj w karnawale!

2015-01-21

Noworoczne szaleństwa? Tylko w gronie najlepszych znajomych i rodziny, przy suto zastawionym stole oraz dobrej muzyce! Rok 2015 warto zacząć nie tylko z dobrym nastrojem, ale także ze smacznymi przekąskami. WSP „Społem” na karnawałowe spotkania poleca Snack – Przysmak Świętokrzyski.

więcej »
Dodatki do karnawałowych potraw

Dodatki do karnawałowych potraw

2015-01-21

Karnawałowe przyjęcie lada chwila, a Ty nie masz pomysłu na menu? Spokojnie! Dania z dodatkiem produktów Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” zaskoczą Twoich gości nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim smakiem. Ponadto, przygotujesz je w „mgnieniu oka”!

więcej »
Kultowy produkt w nowym wydaniu – koncentrat pomidorowy Dawtona w odmienionym opakowaniu

Kultowy produkt w nowym wydaniu – koncentrat pomidorowy Dawtona w odmienionym opakowaniu

2015-01-21

Na naszym rynku zyskał już miano kultowego. Obecny w niemal każdym polskim domu od ponad dekady, jest niezastąpionym składnikiem wielu dań. Teraz znajdziemy go na półkach w nowym słoiczku i w nowej gramaturze!

więcej »
Żywność pod lupą.  XV audyt produktów biorących udział w programie „Doceń polskie”

Żywność pod lupą. XV audyt produktów biorących udział w programie „Doceń polskie”

2015-01-20

Najwyższa jakość i polskie pochodzenie - tak w skrócie można opisać cechy żywności nagrodzonej certyfikatem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. 28 stycznia w Krakowie odbędzie się kolejny audyt wyrobów biorących udział w tym przedsięwzięciu.

więcej »
Przez filiżankę do serca – walentynkowe kompozycje marki Czas na Herbatę

Przez filiżankę do serca – walentynkowe kompozycje marki Czas na Herbatę

2015-01-20

Dzień Zakochanych jak żaden inny sprzyja miłosnym uniesieniom. Niepowtarzalne kompozycje herbat marki Czas na Herbatę, takie jak nowość – unikatowe, herbaciane serduszko - staną się wyjątkowym upominkiem dla ukochanej osoby oraz pomogą podkreślić romantyzm przeżywanych wspólnie chwil.

więcej »
Deser na Dzień Babci? Zwykły-niezwykły budyń!

Deser na Dzień Babci? Zwykły-niezwykły budyń!

2015-01-20

Sięgnij po sprawdzony deser i przywołaj emocje sprzed lat. Dzień Babci to doskonała okazja, by wrócić do tradycyjnych smaków, pamiętanych z dzieciństwa i nadać im nowoczesny wymiar. Podając pucharek aksamitnego budyniu Delecta z oryginalnymi dodatkami, zatrzymaj się w biegu i oddaj wspomnieniom.

więcej »
Siedem beczek Jack Daniel’s® Single Barrel trafi do Polski

Siedem beczek Jack Daniel’s® Single Barrel trafi do Polski

2015-01-14

W grudniu do Polski przypłynie statek z niezwykłym ładunkiem. Na jego pokładzie znajdować się będzie około 1 850 butelek, podzielonych na 7 niezależnych partii. W butelkach znajdzie się amerykańska whiskey Jack Daniel’s® Single Barrel.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito