Artykuły prasowe

Z miłości do lubczyku – nowość w rodzinie Pasztetu Podlaskiego
Chłodne, zimowe wieczory sprzyjają bliskości. A co bardziej łączy ludzi niż wspólne posiłki? Nowość od Drosed – puszysty pasztet z dodatkiem lubczyku, magicznej przyprawy miłości, sprawdzi się nie tylko w Walentynki.

WITAMY OTWARCIE NOWA, ŚWIEŻA SIEĆ SUPERMARKETÓW MILA
W styczniu w 89 miejscowościach, łącznie 167 supermarketów świętowało swoje otwarcie pod nową marką Mila, należącą do spółki market-Detal. Firma planuje otwierać ponad 30 sklepów rocznie na terenie całego kraju.

Rozgrzewające menu z Kaszą Jęczmienną Mazurską marki Halina
Kasza Jęczmienna Mazurska marki Halina produkowana z najwyższej jakości jęczmienia, charakteryzuje się naturalnym aromatem i delikatnym smakiem. W okresie zimowym jest pożywnym uzupełnieniem klasycznych polskich potraw serwowanych na gorąco.

Ryż Brązowy Britta – odżywczy i smaczny
Konsumentom prowadzącym zdrowy i aktywny tryb życia marka Britta dedykuje pełnoziarnisty Ryż Brązowy, który jest wartościowym komponentem zrównoważonej diety.

Bakalie Siesta w nowych opakowaniach
Dorodne z natury bakalie Siesta to zdrowe, pełne wartości odżywczych przekąski, poprawiające samopoczucie i dodające sił. Teraz ich słoneczny charakter podkreśla nowa grafika opakowań, która budzi skojarzenia z odpoczynkiem, latem i przyjemnością.

Docenione, bo tradycyjne i polskie
Znakomite produkty z założenia bronią się same, głównie swoim smakiem. Często jednak trudno pyszne wędliny odnaleźć w gąszczu sklepowych półek. Między innymi z tego też powodu, aby móc szybko lokalizować zdrowe, smaczne i rodzime wyroby powstał program „Doceń polskie”.

Obiad na słodko -dlaczego nie? Na osłodę zimowej aury OSM Piątnica poleca
Obiad to nie tylko zupa czy mięso z ziemniakami. Dla odmiany warto przygotować słodki posiłek, który zapewni energię na resztę dnia.

Program „Doceń polskie”. XV audyt żywności w liczbach
28 stycznia w Krakowie odbyła się XV certyfikacja żywności przeprowadzona w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Trwa zliczanie punktów, które eksperci przyznali żywności za smak, wygląd i stosunek jej jakości do ceny.

Morela zamiast kosmetyczki!
Nie od dziś wiadomo, że morele są nie tylko bardzo smaczne, ale i mają dobroczynny wpływ na nasze zdrowie. Warto jednak pamiętać, że sprzyjają one także naszej urodzie.

Truskawkowe wariacje
HERBATKA OWOCOWA EKSPRESOWA TRUSKAWKA Z DODATKIEM AROMATU WANILIOWEGO. Nadchodzi szczęśliwy czas, kiedy musimy już powoli żegnać się zimową aurą i przygotować się na powitanie wiosny. Mamy przepis na to, by czas przesilenia wiosennego nie dał się we znaki.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!