Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Wiosenna sałatka? Tylko z kaczką!

Wiosenna sałatka? Tylko z kaczką!

2015-03-30

Jest jednym z najszlachetniejszych odmian drobiu. Na naszych stołach gości jednak rzadziej niż tradycyjny kurczak. A szkoda, bo już w staropolskiej tradycji kulinarnej kaczka była ceniona za wyjątkowy smak. Pomysły na Kaczkę Barbarie w lekkich wiosennych sałatkach podpowiada Grupa Drosed.

więcej »
Polskie przetwory - bogaty wybór i wysoka jakość

Polskie przetwory - bogaty wybór i wysoka jakość

2015-03-30

Stanowią dodatek do dań różnego typu. To praktyczne i wygodne rozwiązanie, zwłaszcza że przygotowanie niektórych z nich wymaga dużego nakładu pracy, czasu i specyficznych składników. Przetwory i dania gotowe polskich wytwórców, bo o nich mowa, są dostępne w bardzo bogatym wyborze.

więcej »
Przepisy na dobry humor

Przepisy na dobry humor

2015-03-29

Marzec należy do miesięcy, które potrafią zaskakiwać. Nigdy nie wiemy czy wyjdzie słońce, czy zacznie padać. To, co jednak się nie zmienia to przyjemność z jedzenia smacznych, samodzielnie wykonanych dań. Bez względu na to, jaki dzisiaj masz humor, te przepisy sprawią, że dzień stanie się lepszy.

więcej »

Klienci saloników Kolportera lubią batony i wafle

2015-03-25

W ubiegłym roku sprzedaż batonów i wafli w salonikach prasowych Kolportera i salonach Top-Press wzrosła o 7,21 proc. w porównaniu z rokiem 2013.

więcej »
Wielkanocna sałatka – obowiązkowa pozycja na świątecznym stole

Wielkanocna sałatka – obowiązkowa pozycja na świątecznym stole

2015-03-24

Jak Polska długa i szeroka, co roku na każdym wielkanocnym stole pojawia się sałatka jarzynowa.To danie jest częścią naszej kulinarnej tradycji i wpisało się na stałe w zwyczaje świątecznych przygotowań.

więcej »
Wielkanocna pascha? Nic prostszego!

Wielkanocna pascha? Nic prostszego!

2015-03-24

Kremowa, delikatna i bardzo aromatyczna – taka właśnie powinna być wielkanocna pascha. Przygotowywana raz do roku, jest prawdziwą perłą na świątecznym stole. Uroczysty deser wymaga użycia składników najlepszej jakości. Z OSM Piątnica na pewno się uda!

więcej »

MarcPol organizuje konkursy z atrakcyjnymi nagrodami

2015-03-24

MarcPol w marcu br. organizuje 3 konkursy dla swoich klientów. Do wygrania są między innymi: unikalny rower, 20 podwójnych biletów na „Speedway Grand Prix of Poland” na Stadionie Narodowym w Warszawie, 5 robotów marki Kenwood i wiele innych.

więcej »
Apetyt na kolor czerwony

Apetyt na kolor czerwony

2015-03-23

Krojone pomidory w puszcze z dodatkiem świeżych ziół, czosnku i bazylii marki Valfrutta nie tylko pozwolą nam urozmaicić codzienne potrawy, ale również staną się źródłem wielu niezbędnych dla zdrowia mikroelementów, witamin oraz minerałów.

więcej »
Apetyczna nuta w codziennej kuchni – Olej Ryżowy marki Olitalia

Apetyczna nuta w codziennej kuchni – Olej Ryżowy marki Olitalia

2015-03-23

Charakteryzujący się neutralnym aromatem oraz odporny na działanie wysokich temperatur Olej Ryżowy marki Olitalia w mgnieniu oka dostosuje się do wymogów przygotowywanych potraw, a także stanie się uniwersalnym i niezawodnym dopełnieniem najróżniejszych specjałów.

więcej »
W poszukiwaniu naturalnego smaku – linia wędlin Natura firmy NOVE

W poszukiwaniu naturalnego smaku – linia wędlin Natura firmy NOVE

2015-03-23

Wielu z nas tęskni za pochodzącymi wprost z natury smakami dzieciństwa. Linia bezglutenowych wędlin Natura firmy NOVE powstała właśnie z myślą o tych, którzy nie sądzili że jeszcze kiedyś skosztują wyrobów mięsnych w najczystszej postaci.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito