Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Chrup warzywa z majonezem

Chrup warzywa z majonezem

2015-04-08

Wiosną chętnie urozmaicamy jadłospis świeżymi warzywami, które kuszą nas swoimi kolorami, zapachami, a także… wyjątkowymi smakami. Jednak co zrobić, by nowalijki były jeszcze pyszniejsze? Wystarczy dodać do sałatki łyżkę Majonezu Kieleckiego.

więcej »

Lody Bonano z godłem Złoty Laur Konsumenta 2015

2015-04-02

Charakterystyczne lodziarnie działające pod szyldem Lody Bonano, znane właściwie w całej Polsce ze sprzedaży kultowych już, lodowych „świderków” zostały docenione przez konsumentów.

więcej »
Owocowe pomysły na wielkanocne wypieki

Owocowe pomysły na wielkanocne wypieki

2015-04-02

Wielkanoc to jedno z najbogatszych obrzędowo świąt w polskiej tradycji. Nie wyobrażamy jej sobie bez kolorowych pisanek, baranka z masła czy mazurka.

więcej »
Co drzemie w dżemie

Co drzemie w dżemie

2015-04-02

Stając przed sklepową półką z przetworami owocowymi często zastanawiamy się, co wybrać. Czym tak naprawdę różni się dżem od konfitury, a marmolada od powideł?

więcej »
Ostatni dzwonek!

Ostatni dzwonek!

2015-04-02

Początek wiosny to idealny czas, by zacząć zmianę nawyków żywieniowych. Przecież do wakacji już tylko trzy miesiące. To już ostatni dzwonek, by zacząć przygotowania do sezonu plażowego.

więcej »
Taki klasyk!

Taki klasyk!

2015-04-02

Anglia, typowe angielskie śniadanie i tradycyjny five o’clock – ich wspólnym mianownikiem jest czarna herbata – najpopularniejsza wśród wszystkich herbat.

więcej »
Polskie święta z Mazurkiem na stole

Polskie święta z Mazurkiem na stole

2015-04-01

- Najbardziej wykwintne polskie ciasto - tymi słowami mistrz kuchni Mirek Drewniak opisuje Mazurka. Przygotowywany wyłącznie na Wielkanoc specjał uwodzi wyjątkową słodyczą i wspaniałym wyglądem. Świąteczny stół bez dekoracyjnego kruchego ciasta? To niemożliwe!

więcej »
Wiosenne oczyszczanie z kompozycjami ziołowymi marki Czas na Herbatę

Wiosenne oczyszczanie z kompozycjami ziołowymi marki Czas na Herbatę

2015-03-31

Pierwsze promienie słońca są oznaką nadchodzącej wiosny. Wraz z nimi do życia budzi się przyroda oraz nasz zapał do zmian. Z pomocą przyjdą nam ziołowe propozycje oczyszczające - kompozycja „Oczyszczenie” oraz suszona pokrzywa marki Czas na Herbatę.

więcej »
Dieta kwitnąca zdrowiem – wiosenne menu z produktami marki Halina

Dieta kwitnąca zdrowiem – wiosenne menu z produktami marki Halina

2015-03-31

Wiosna to doskonały czas, aby na stałe wprowadzić do codzienności zdrowe nawyki żywieniowe. Smacznym i wartościowym dopełnieniem zbilansowanej diety są produkty marki Halina.

więcej »
Nowość! Wyjątkowa herbata nie tylko od święta

Nowość! Wyjątkowa herbata nie tylko od święta

2015-03-31

Marka Czas na Herbatę, specjalnie z myślą o nadchodzących świętach, przygotowała dwie nowe kompozycje smakowe: „Wielkanocny poranek” i „Wyspa Wielkanocna”. Lekkie, aromatyczne i doskonale dobrane składniki herbacianych propozycji z pewnością przypadną do gustu amatorom złocistego naparu.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito