Artykuły prasowe

Najwyższy Czas na Herbatę, czyli herbaciane preferencje Polaków
Czarna, zielona lub biała. Klasyczna albo z owocowymi dodatkami. W domu, pracy bądź restauracji. Okazuje się, że każdy z nas ma swoje upodobania odnośnie herbaty, a także własne rytuały z nią związane.

Kto zostanie najlepszym baristą Starbucks® w Polsce?
Ruszył konkurs Starbucks® EMEA* Barista Championship!

Perlage Tasting Club
W słoneczny piątek, 17 kwietnia 2015, w urokliwych okolicach uzdrowiskowego Nałęczowa odbyło się kolejne spotkanie z cyklu Perlage Tasting Club.

Nowy, większy food court w Wola Parku
Zakończyła się właśnie komercjalizacja nowej strefy restauracyjnej w Wola Parku. Trzynastu restauratorów zajmie ponad 1,2 tys. m kw. powierzchni w nowo zaprojektowanej przestrzeni. Będą to zarówno dotychczasowi, jak i nowi najemcy centrum handlowego.

Jak zdrowo jeść i nie dać się zwariować
Im bliżej lata, tym większą zwracamy uwagę na to, co trafia na nasze talerze. I słusznie, gdyż to co jemy wpływa nie tylko na nasze zdrowie, ale i samopoczucie. I choć po zimowym letargu niełatwo zmienić nawyki żywieniowe, jak najbardziej jest to możliwe. Zatem do dzieła!

Jack Daniel’s Tennessee Honey - wybierz najlepszą pojemność dla siebie!
Masz ochotę na miodowego Jacka? A może chcesz dopiero poznać jego smak? To prostsze niż myślisz. Od marca na rynku Jack Daniel’s Tennessee Honey, dostępny jest w dwóch mniejszych pojemnościach 500 i 350 ml. A dlaczego? Ponieważ, to nie Ty jesteś dla Jacka, to miodowy Jack jest dla Ciebie!
Chilijskie owoce morze i ryby na polskim i międzynarodowym rynku
Chile znane jest na całym świecie z długiej linii brzegowej oraz czystych wód, które pozwalają na obfite połowy ryb i owoców morza. Dzięki optymalnemu wykorzystaniu tak sprzyjających warunków geograficznych, ekologicznych i produkcyjnych, Chile stało się globalną potęgą w rybołówstwie.

Musztarda na Złoty Medal!
Co wyróżnia Musztardę Kielecką delikatesową stołową? Przede wszystkim wykwintny smak, najwyższej jakości składniki, aksamitna konsystencja, a także ponad 80 letnia tradycja wytwarzania. Dzięki temu, chętnie wybierana jest przez polskich i zagranicznych konsumentów, a także doceniana przez ekspertów.

Kebab King w Parku Handlowym Janki
Kebab King, sieć restauracji i legenda kuchni tureckiej w Warszawie, została nowym najemcą Parku Handlowego Janki. Restauracja zajmie lokal o powierzchni 150 m kw. znajdujący się między Vision Express a oddziałem Poczty Polskiej. Jej otwarcie planowane jest na przełom maja i czerwca 2015 roku.

Kto zdobędzie godło „Doceń polskie”? XVI audyt żywności już 29 kwietnia w Czeladzi
29 kwietnia, podczas najbliższej certyfikacji żywności, specjaliści z branży spożywczej ocenią artykuły żywnościowe i uhonorują te najbardziej wartościowe.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!