Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Blogerzy gotują z Josephem Seeletso

Blogerzy gotują z Josephem Seeletso

2015-05-04

Blogerzy kulinarni, zaangażowani w akcję „Gotujmy zdrowo – mniej soli” i Joseph Seeletso odkrywali zaskakujące smaki dań bez soli.

więcej »

Jedz śniadania

2015-05-04

Zdrowe i pożywne śniadanie jest kluczem do uzyskania energii na cały nadchodzący dzień. Nie jest jednak łatwo stworzyć zbilansowany posiłek, którego składniki będą uwalniały energię równomiernie przez kilka godzin.

więcej »

Świderki również w Europie. Lody Bonano otwiera kolejne punkty za granicą

2015-04-30

Dynamiczny rozwój franczyzowych lodziarni Lody Bonano sprawił, że w tej chwili jest to największa sieć lodziarni w Polsce. Jednak zgodnie z zapowiedziami, firma nie poprzestaje jedynie na dalszej ekspansji na krajowym rynku. Coraz odważniej myśli również o zagranicy.

więcej »
Odżywcza moc kaszy – uniwersalne walory diety pełnoziarnistej

Odżywcza moc kaszy – uniwersalne walory diety pełnoziarnistej

2015-04-30

Kasza, choć znana od niepamiętnych czasów, stanowi o tyle rewolucyjny produkt, że łączy w sobie najważniejsze auty wysokojakościowej żywności. W zdrowy sposób nasyci apetyt, nie obciążając układu pokarmowego zadba o piękną linię, a także poprawi wydolność naszego organizmu.

więcej »
NIE MUSISZ WYBIERAĆ

NIE MUSISZ WYBIERAĆ

2015-04-30

Ludzie dzielą się na tych, który wolą czereśnie i na zwolenników wiśni. Owoce tych drzew czasami wydają się trudne do odróżnienia. Jednak smak ich jest zupełnie inny, czereśnia – duża, soczysta i słodka, wiśnia – mniejsza, kwaskowata i bardziej wytrawna.

więcej »
Konfitura Babuni figowa – smak z charakterem

Konfitura Babuni figowa – smak z charakterem

2015-04-30

Dużo słodyczy, nieco kwaskowatej ironii, odrobina wyrafinowania – figowa Konfitura Babuni ma charakter! Warto się w niej rozsmakować.

więcej »
Zastosowanie dwutlenku chloru ClO2 w przemyśle spożywczym

Zastosowanie dwutlenku chloru ClO2 w przemyśle spożywczym

2015-04-29

Dbałość o czystość, sterylność produkcji w zakładach przetwórstwa spożywczego, wzrastająca oporność bakterii, wirusów i grzybów na dotychczas stosowane preparaty dezynfekujące spowodowała poszukiwanie nowoczesnego środka do dezynfekcji. Jednym z najlepszy okazał się Dwutlenek chloru ClO2.

więcej »
Nadmorska witalność w słoiczku – tuńczyk w oliwie z oliwek i w sosie własnym marki Callipo

Nadmorska witalność w słoiczku – tuńczyk w oliwie z oliwek i w sosie własnym marki Callipo

2015-04-29

Wielu smakoszy z pewnością przyzna, że mięso z tuńczyka należy do ścisłej czołówki wyjątkowo apetycznych i bogatych w składniki odżywcze specjałów. Marka Callipo podążając za rosnącymi oczekiwaniami odbiorców prezentuje tuńczyka w aż dwóch wariantach – w oliwie z oliwek oraz w sosie własnym.

więcej »
Esencja kobiecości, czyli nowe kompozycje smakowe marki „Czas na Herbatę”

Esencja kobiecości, czyli nowe kompozycje smakowe marki „Czas na Herbatę”

2015-04-28

Nie od dziś wiadomo, że filiżanka dobrej herbaty pomaga w stworzeniu ciepłej, przyjemnieji kameralnej atmosfery. Taki klimat szczególnie ważny jest podczas wypełnionych śmiechem oraz rozmowami kobiecych spotkań, dlatego też herbata stanowi ich nieodzowny element.

więcej »
Słodka wyprawa w Alpy - magia smaku Toblerone White

Słodka wyprawa w Alpy - magia smaku Toblerone White

2015-04-28

Szwajcaria słynie z zachwycających górskich krajobrazów, bajecznych wodospadów, zegarków wysokiej jakości oraz wybornego smaku czekolady, która podbiła serca oraz podniebienia miłośników łakoci, zyskując miano najlepszej na świecie.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito