Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Gorączka złota łączy pokolenia – znajdź skarb Podlaskiego!

Gorączka złota łączy pokolenia – znajdź skarb Podlaskiego!

2015-05-11

W Białowieży, Krakowie czy u stóp Rysów? Jak dobrze znasz Polskę? Czy odgadniesz, gdzie ukryty jest skarb Podlaskiego? Drosed zaprasza do udziału w pysznej loterii promocyjnej!

więcej »
Firmy chcą promować swoje wyroby. Wnioski z XVI audytu programu „Doceń polskie”

Firmy chcą promować swoje wyroby. Wnioski z XVI audytu programu „Doceń polskie”

2015-05-08

29 kwietnia eksperci z branży spożywczej ocenili ponad 200 wyrobów ubiegających się o zdobycie godła „Doceń polskie”. Pierwsze wnioski z audytu są bardzo pozytywne. Żywność prezentuje coraz wyższy poziom, a propozycje wytwórców są ciekawe i różnorodne.

więcej »
Starbucks® kupuje najwięcej kawy z certyfikatem Fair Trade

Starbucks® kupuje najwięcej kawy z certyfikatem Fair Trade

2015-05-07

9 maja obchodzony jest Światowy Dzień Sprawiedliwego Handlu. Starbucks® to jeden z największych nabywców kawy z certyfikatem Fair Trade na świecie, a każda z kaw przygotowanych na tradycyjnej mieszance ziaren Starbucks® Espresso Roast wspiera mniejszych producentów kawy na światowym rynku.

więcej »
Jack i Burger – kulinarna podróż z amerykańskim duetem

Jack i Burger – kulinarna podróż z amerykańskim duetem

2015-05-07

Jeszcze nigdy kulinarna podróż po najciekawszych zakątkach świata nie była tak prosta. W tym roku zabiera w nią klasyczny, amerykański duet – burger i whiskey Jack Daniel’s. Do końca maja tandem zza oceanu gości na Festiwalu Burgerów, który trwa w 4 hotelach Starwood Hotels.

więcej »
FRoSTERZY znów nie zawiedli – ponad 2400 recenzji najnowszych produktów FRoSTY!

FRoSTERZY znów nie zawiedli – ponad 2400 recenzji najnowszych produktów FRoSTY!

2015-05-06

Właśnie dobiegła końca kolejna edycja kampanii FRoSTERZY. To już drugi raz, kiedy FRoSTA zdecydowała się zapytać konsumentów o zdanie. Rezultaty? 51 dni akcji, 7500 przejechanych kilometrów, 2400 wręczonych zestawów i aż 2420 recenzji nowości FRoSTY!

więcej »
Zielona herbata liściasta z granatem i żurawiną

Zielona herbata liściasta z granatem i żurawiną

2015-05-05

Chińskie legendy przypisują odkrycie zielonej herbaty mitycznemu Boskiemu Rolnikowi, jednak pierwsze udokumentowane spożywanie herbaty to okres dynastii Han. W powszechne użycie weszła nieco później.

więcej »
Kocham Cię Mamo… :)

Kocham Cię Mamo… :)

2015-05-05

Wiosna, kwitnące drzewa, kwiaty, słońce, matury – wszystko kojarzy się z majem. Z tym miesiącem związana jest jednak jeszcze jedna bardzo ważna data, mianowicie Dzień Matki.

więcej »
5 trików, jak schudnąć na wiosnę

5 trików, jak schudnąć na wiosnę

2015-05-05

Astronomiczne lato już tuż - tuż. Lekkie sukienki, stroje kąpielowe i zwiewne tuniki na dobre zagoszczą w naszych szafach. Co zrobić, jeśli od wymarzonej figury dzieli nas kilka dobrych kilogramów? Podpowiadamy triki, które pomogą odchudzającym się!

więcej »

Zakochaj się we włoskich smakach dzięki nowej odsłonie sosów do makaronu Italia marki WINIARY!

2015-05-05

Pyszne sosy od marki WINIARY zostały teraz wzbogacone o parmezan z północnych Włoch oraz wyśmienite pomidory dojrzewające w śródziemnomorskim słońcu. Dzięki temu przygotujemy ulubiony makaron z wyśmienitym sosem, który zabierze nas w kulinarną podróż do Włoch i zaskoczy bogactwem smaków!

więcej »
Słodka przyjemność od marki GoldPack

Słodka przyjemność od marki GoldPack

2015-05-04

Marka GoldPack w trosce o konsumentów poszerza dotychczasową ofertę środków słodzących. Teraz, dzięki większemu stopniu rozdrobnienia, nierafinowany cukier trzcinowy staje się jeszcze lepszym i zdrowszym produktem. Wszystko w trosce o dobre samopoczucie i zadowolenie wymagających klientów.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito