Artykuły prasowe

Kolejny „Złoty Paragon” dla Majonezu Kieleckiego!
W dn. 21 maja 2015 roku już po raz piąty odbyło się uroczyste wręczenie statuetek i wyróżnień w konkursie miesięcznika HURT&DETAL pn. „Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich 2015”. Nagrodę główną w kategorii „Majonezy” otrzymał Majonez Kielecki 500 ml!

Buon Appetito! – Tydzień Kuchni Włoskiej w Lidlu
Pizza i pasta coraz częściej goszczą na stołach w całym kraju, a restauracje z włoską kartą cieszą się ogromną popularnością. Teraz i Ty możesz rozkoszować się smakami Włoch – już 8 czerwca we wszystkich sklepach Lidl zaczyna się Tyddzień Kuchni Włoskiej.

Nowość! Cukierki czekoladowe od marki Goplana
Do oferty Goplany dołączyły kolejne wyśmienite propozycje, wszystkie oblane aksamitną czekoladą. Do wyboru: puszyste pianki Rajskie Mleczko o smaku waniliowym, delikatne Toffino Soft oraz trójwarstwowe Torciki kokosowe-truflowe, truflowo-pistacjowe i orzechowo-czekoladowe.

Maksymalne orzeźwienie, czyli herbaciane kompozycje na gorące dni
Nadchodzi lato, a wraz z nim upragnione słońce i wysokie temperatury. W upalne dni, kiedy słupek rtęci mocno idzie w górę, koniecznie trzeba zadbać o odpowiednie nawodnienie organizmu i dostarczenie mu sporej dawki orzeźwienia.
„Może zadbajmy o morze” znów rusza w Polskę!
Czy wiesz, w jaki sposób jest łowiony Twój ulubiony gatunek ryb?Czy grozi mu wyginięcie? Czy Twoje wybory mogą coś zmienić? Przyjdź i dowiedz się, jak to, co jesz, wpływa na stan zasobów morskich. FRoSTA i MSC zapraszają w najbliższą sobotę na Targi Śniadaniowe w Sopocie.

Dzień dziecka „od Kuchni”!
Wielkimi krokami zbliża się święto naszych pociech. Warto zaplanować na ten wyjątkowy dzień mnóstwo atrakcji, tak aby najmłodsi zapamiętali go na długo. Jak wywołać na ich twarzach uśmiech i zmotywować do wspólnej zabawy? To proste - zabierzmy ich na pyszną ucztę pod chmurką!

Lidl otwiera 14. sklep w Krakowie
Dzisiaj otwarto kolejny sklep sieci Lidl w Krakowie. Na mieszkańców czekało wiele atrakcji.

Pierwsza pomoc w kuchni
Przyjaciele postanowili spontanicznie zorganizować imprezę akurat pod Twoim dachem? Teściowa u bram? Nie przejmuj się – nie wszystko stracone.

Dziecku odmówisz? – nowa strategia komunikacji marki Grześki
Grześki wdrażają nową strategię komunikacji marki. 1 maja startuje kampania reklamowa marki oparta na haśle Dziecku odmówisz?. Pierwsza odsłona aktywności marketingowych potrwa do końca czerwca.

Mission Wraps wprowadza nowość na rynku pieczywa
Mission Wraps, wiodąca marka wrapów m.in. w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie, wzbogaca swoje portfolio o nową odmianę – Original 0% sztucznych konserwantów. To już siódmy rodzaj wrapów Mission dostępny w polskich sklepach.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!