Artykuły prasowe

Dbaj o zdrowie na 100% Świeżo wyciskane soki w ofercie Lidla
Polacy odżywiają się w coraz bardziej świadomy sposób. Wiedząc jaki wpływ na zdrowie i dobre samopoczucie ma nadmierne spożywanie cukrów, starają się ograniczać je w codziennej diecie. Sięgaj po te nieprzetworzone, znajdujące się np. w nowych świeżych sokach owocowych 100%.
Jedz zdrowo i fit w wakacje razem z Graal®
Każdy marzy o świetnej sylwetce, właśnie dlatego Graal stworzył linię produktów FIT, które zadowolą nawet najbardziej wymagających konsumentów.

Od A do Z. Kulinarne ciekawostki na Dzień polskiej żywności
Wydaje Ci się, że polska kuchnia nie ma przed Tobą tajemnic? Przekonaj się czy znajomość produktów spożywczych jest dla Ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień polskiej żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia.

Mistrzyni cukiernictwa, Alejandra Rivas, odwiedziła koncept restauracyjny Cisowianki
Alejandra Rivas, mistrzyni cukiernictwa, właścicielka innowacyjnej lodziarni Rocambolesc, związana z najlepszą restauracją świata Celler de Can Roca*** odwiedziła Polskę na zaproszenie projektu POLSKA Taste.

Z glutenem czy bez? Fakty i mity na temat diety bezglutenowej
Z glutenem czy bez?

O kurczę! Grillowe przysmaki serwuje FRoSTA
Letni wypoczynek na świeżym powietrzu to doskonały czas na grilla. Wystarczy odrobina miejsca, dobre towarzystwo i coś na ruszt –a co? – podpowiada FRoSTA.

Sebastian Olma dołącza do kampanii „Cisowianka. Gotujmy zdrowo – mniej soli”
Grono ekspertów kampanii społecznej Cisowianki powiększyło się o zwycięzcę polskiej edycji Top Chef.

Parówki KIDS z Chrzanowa
Chrzanowska Manufaktura Wędlin wprowadziła na rynek apetyczną nowość przygotowaną z myślą o najmłodszych: Parówki KIDS z Chrzanowa z 92% zawartością mięsa. Nowe parówki dostępne są w poręcznych 100 gramowych opakowaniach w trzech atrakcyjnych smakach.

Wakacje ze smakiem – linia sosów Serowe Inspiracje marki LACTIMA
Linia sosów Serowe Inspiracje marki LACTIMA

Sprawdzone receptury i naturalne składniki: Kefiry, Mleko Zsiadłe i Jogurt Naturalny OSM Piątnica
Na półkach sklepowych znaleźć można napoje fermentowane z Piątnicy w nowej szacie graficznej! Rodzinę produktów tworzą orzeźwiające Kefiry i Jogurt Naturalny oraz nowość na rynku – Mleko Zsiadłe.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!