Artykuły prasowe

Zachowaj formę po lecie, czyli dietetyczne know-how
Lato powoli ustępuje miejsca jesieni – wraz z nim często znika też nasza motywacja do aktywności i przestrzegania diety. Jak utrzymać formę po lecie oraz co jeść, by bez większych trudności zachować dobrą figurę? Dawtona proponuje krótki, żywieniowy poradnik.
Jak optymalnie liczyć wartości odżywcze w przemyśle?
Wejście w życie Rozporządzenia UE 1169/2011 dotyczącego oznaczania produktów spożywczych to gorący temat. Ustalenie wielkości czcionki, wyszczególnianie alergenów i GMO to najmniej kłopotliwe obowiązki, ale konieczność podawania wartości odżywczych i energetycznych powoduje zakłopotanie producentów.
Hale udojowe
Możemy się poszczycić znacznym gronem użytkowników, zaspokojonych spośród polskiej opowieści. , elektryczne,specjalistyczne posadzki tudzież dojarki śmiałego zaś traktowane hale udojowe.
Prawdziwe lody bezglutenowe w jedynej takiej Wytwórni
Tworzą lody w oparciu o tradycyjną recepturę i naturalne składniki. Wygrali plebiscyt na najpopularniejszą lodziarnię w Białymstoku.

Owocowe jesienne wieczory
Kiedy za oknem robi się chłodniej, wieczory stają się dłuższe, a my więcej czasu spędzamy w domowym zaciszu, to znak, że wielkimi krokami zbliża się jesień. Właśnie wtedy powinniśmy zapewnić sobie odrobinę smakowitej przyjemności.

Lidl już działa w Orzeszu
Pierwszy sklep Lidla w Orzeszu otwarto wczoraj. Promocyjne ceny produktów będą obowiązywać do 13 września.

PSH wprowadza gotowe do spożycia mięso ślimaka do sieci E. Leclerc
Gotowe do spożycia ślimaki w puszkach, które produkuje lider tej branży Polish Snail Holding - są już dostępne w ogólnopolskiej sieci sklepów E. Leclerc. To realizacja kolejnego etapu strategii firmy, która chce wprowadzić ślimaki spożywcze do sieci sklepów spożywczych w całym kraju.

Za nami trzeci Dzień polskiej żywności
Zainicjowany przez twórców programu „Doceń polskie”, Dzień polskiej żywności stał się doskonałym pretekstem do rozmawiania o bogactwie i różnorodności oferty rodzimych wytwórców produktów spożywczych.
Sposoby na oszczędne zakończenie wakacji
Wakacje kończą się nieubłaganie. To ostatni dzwonek, aby zakończyć je w dobrym stylu. Na ten cel wcale nie trzeba wydawać nie wiadomo jak dużo pieniędzy w klubach. Jak tanio zakończyć wakacje?

Wstrząsająca nowość od Danio! Teraz można zapić Małego Głoda – łatwo i przyjemnie!
Danio Shake It to nowość w innowacyjnym, wygodnym opakowaniu, które można mieć zawsze przy sobie. Pyszny i pożywny Danio Shake It jest dostępny w sprzedaży w dwóch smakach:
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!