Artykuły prasowe

Kulinarne JAWOlucje - czyli przepis na aromatyczne kluski śląskie serwowane z kremowym sosem serowym
Dobrze znane kluski śląskie w zupełnie nowej odsłonie? Nie ma sprawy! Oto przepis na aromatyczne, pyszne i niezwykle syte danie łączące tradycję z nowoczesnością!

Dzień Chilijskiego Wina
4 września 2015 roku po raz pierwszy obchodzimy Dzień Chilijskiego Wina. Z tej okazji w Chile przez kilka dni organizowane są degustacje tego wspaniałego trunku. W Polsce zaś za pomocą aplikacji, będzie można zwiedzić piękne doliny winiarskie Chile i zadawać pytania młodym wytwórcom wina.
SIEĆ MILA OTWIERA KOLEJNE PLACÓWKI HANDLOWE
Sieć supermarketów spożywczych Mila poszerza swoją działalność o nowe sklepy. Kolejne placówki handlowe powstały dla mieszkańców Baboszewa oraz Piły, a swoje otwarcia świętowały 3 października br. Z tej okazji zostało zaplanowanych wiele atrakcji oraz miłych niespodzianek, które czekały na klientów.

Czarnogóra ceny
Czarnogóra staje się coraz popularniejszym kierunkiem naszych rodaków jeżeli chodzi o wakacje. Kraj ten jest dużo tańszy od Grecji, Hiszpanii czy Francji więc nie dziwi jego ogromna popularność.

Mleczarskie Wydarzenie Roku Nagrody dla OSM Piątnica
OSM Piątnica znów zbiera wyróżnienia. Docenione zostały zarówno inwestycje firmy, jak i produkty, dzięki którym Piątnica znalazła się wśród Ulubionych Marek Polaków 2015.

Finlandia® Vodka Ulubioną Marką Polaków!
Polacy przyznali Finlandia® Vodka tytuł ULUBIONEJ MARKI 2015 r. Konsumenci, uczestniczący w ogólnopolskim badaniu, realizowanym przez Wydawnictwo Gospodarcze, wskazali produkowaną w Finlandii wódkę, jako najbardziej rozpoznawalną oraz wzbudzającą silne, pozytywne emocje.

Bonjour, Paris! – Tydzień Kuchni Francuskiej w Lidlu
Kuchnia francuska słynie z doskonałych, znanych na całym świecie serów i wędlin. Bogactwo ich smaków sprawia, że najlepiej smakują podane solo, w towarzystwie aromatycznego wina.
Cisowianka Perlage na jubileuszowym pokazie Łukasza Jemioła
Projektant pokazem kolekcji jesień/zima 2015 świętuje X-lecie swojej pracy.
Jesienna kampania reklamowa Piątnicy promuje Mleko Wiejskie
Z początkiem października startuje ogólnopolska kampania reklamowa Mleka Wiejskiego OSM Piątnica. Emisja spotów w ramach kampanii będzie trwać do 8 listopada. Reklamy wykorzystujące hasło „To z Piątnicy, to naturalne” zobaczyć będzie można m.in. w TVP, POLSAT, TVN

Miej olej w głowie i sięgaj po... olej
Tłuszcz nie jest tylko nośnikiem smaku; jest dla naszego organizmu po prostu niezbędny. „Zdrowe” tłuszcze powinny być obecne w diecie każdego człowieka, ponieważ ich niedobór jest równie szkodliwy, co nadmiar „złych” tłuszczów.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!