Artykuły prasowe

Orzechowy zawrót głowy z marką WINIARY!
Jesienne wieczory sprzyjają kulinarnym eksperymentom. To idealny czas, aby wyczarować oryginalne dania dla naszych bliskich. Polecamy wykorzystanie orzechów, które mogą posłużyć jako uzupełnienie naszego codziennego menu. Przekonaj się, ile niezwykłych potraw można przyrządzić, mając je w kuchni!

Na przekąskę i na obiad
Szybki obiad a może przekąska na filmowy wieczór? Czas na coś pysznego! Chrupiąca panierka i idealnie kremowe wnętrze – FRoSTA serwuje Złote paluszki serowe.

Pasztet Podlaski na Halloween? Tylko z pestkami dyni!
Rodzina znanych i cenionych Pasztetów Podlaskich z Drosedu powiększyła się – nowa propozycja z pestkami dyni idealnie wpasowuje się w jesienną porę i… nadchodzące święto Halloween!
Szaszłyki z kiełbasy z boczkiem i cukinią
Czy wiecie, że szaszłyki wywodzą się z Azji? Ta prosta potrawa kilku składników nadzianych na szpikulec jest też bardzo popularna w Izraelu i to stamtąd właśnie wraz z rosyjskimi emigrantami trafiła do Europy.

Eksperci po raz osiemnasty ocenili żywność rodzimych producentów
Ponad 200 wyrobów spożywczych wzięło udział w audycie żywności zorganizowanym 28 października br. w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wśród nich znalazły się m.in. pieczywo, wędliny, słodycze, nabiał, dania gotowe, przekąski i napoje.

Mokate na rynku herbaty
Polski rynek herbaty wart jest aktualnie nieco ponad 1,2 mld zł. Szacuje się, że Polacy rocznie spożywają ok 20 tys. ton herbaty co stawia nas na czwartym miejscu w Europie - po Irlandii, Rosji i Wielkiej Brytanii.

Otwarcie pierwszego sklepu sieci Lidl w Szklarskiej Porębie
Już 29 października o godzinie 8:00 przy ul. Krasińskiego 1 A otwarty zostanie pierwszy sklep Lidl w Szklarskiej Porębie. Z tej okazji zapraszamy wszystkich do udziału w festynie oraz na zakupy w promocyjnych cenach.

Otwarcie szesnastego sklepu sieci Lidl w Poznaniu
Już 29 października o godzinie 8:00 przy ul. Starołęckiej 109 B otwarty zostanie szesnasty sklep Lidl w Poznaniu. Z tej okazji zapraszamy wszystkich na zakupy w promocyjnych cenach
Torcik gratine z kiełbasy suchej z szynki
Gratine to specjalność kuchni francuskiej, rodzaj zapiekanki jajeczno-serowej z wszelkimi dodatkami, taka francuska tarta bez spodu.

Idealnie ostry
Wielbicielom tradycyjnej kuchni z charakterem Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” poleca Chrzan Luksusowy. Przyprawę idealną do pieczeni, wędlin, a także ryb!
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!