Artykuły prasowe
Top Presso – saloniki Kolportera z kawą i przekąskami
Aromatyczna kawa, ciepłe przekąski, sałatki fit i słodkie wypieki – to oferta Top Presso.
Kabanosy firmy Tarczyński S.A. w ofercie saloników Kolportera
Po raz pierwszy Kolporter podjął współpracę z firmą Tarczyński S.A., specjalizującą się w produkcji wędlin.

186g pomidorów na 100g produktu
Pikantny dzięki chilli, esencjonalny, bo ze świeżych, soczystych pomidorów! To właśnie on – nowy Ketchup Kielecki extra pikantny od WSP Społem! Producent mając na uwadze potrzeby konsumentów postanowił powiększyć swoją ofertę pomidorowych sosów o nową propozycję.

Polacy kupują kawę prawie najtaniej w Europie
Pod względem ceny detalicznej, jaką konsument płaci za kupowaną kawę, Polska zajmuje trzecie miejsce w Europie, po Francji i Bułgarii.

Wzmacniaj odporność przed zimą! Szybkie śniadaniowe koktajle na bazie produktów fermentowanych OSM
Profilaktyczne wzmocnienie organizmu jest najlepszym pomysłem na przetrwanie zimnej części roku, podczas której najczęściej dopadają nas przeziębienia. Zamiast chorować, lepiej zawczasu zadbać o zdrowie – na przykład spożywając więcej naturalnych mlecznych produktów fermentowanych.
Pizza bianca z gruszką i kiełbasą z szynki
Pizza bianca tym różni się od tradycyjnej, że zamiast sosu pomidorowego jest podawana z sosem białym, przyrządzanym na bazie śmietany, mleka lub pesto.

Wystawcy regionalni w Porcie Łódź
W najbliższy czwartek w Centrum Handlowym Port Łódź pojawią się producenci zdrowej żywności z Łodzi i pobliskich miejscowości. Jarmark, na którym będzie można zakupić produkty regionalne potrwa do niedzieli włącznie, a stoiska wystawców zlokalizowane zostaną obok sklepu Saturn.

Jabłkowe jak domowe: Powidła Jabłkowe 100% Dawtona
Jabłka to najcenniejszy skarb polskich sadów. Nowość na półkach – Powidła Jabłkowe 100% Dawtona to ukłon w stronę najpiękniejszych, polskich tradycji.

Smaki Belgii w Warszawie
C'est bon à s'en lécher les doigts – (tłum. takie dobre, że palce lizać) tak o belgijskich specjałach będą mogli powiedzieć uczestnicy kulinarnych wieczorów odbywających się w ramach 17. Dni Belgijskich.
Sól himalajska - czy to cudowny lek na strach przed solą?
Sól himalajska - gwiazda wśród soli? Coraz częściej mówi się o tym rodzaju soli. Czy produkt ten jest faktycznie cudownym lekiem m.in. na starzenie się skóry?
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!