Artykuły prasowe
Leczo z kiełbasy głogowskiej z pędami bambusa
Czy wiecie, że co roku spożywa się ponad 2 miliony ton młodych pędów bambusa? Oczywiście głównie w Chinach i Indiach, gdzie udowodniono, że babus stanowi bogate źródło istotnych dla zdrowia składników odżywczych.

Decorada Delecta - dekoruje, koloruje, smakuje... naturalnie
Delecta wchodzi w segment produktów do dekoracji ciast i deserów, wprowadzając na rynek linię naturalnie smacznych posypek pod nazwą Decorada.

5 odcieni czekolady
Czekolady nie da się zrobić w warunkach domowych. Dlatego tak cenimy w niej dobrą jakość i z łatwością odróżniamy tabliczkę z ,,wyższej półki” od wyrobu czekoladopodobnego. Co decyduje o jakości czekolady?

Sos Pomidorowy Dawtona – niezbędny i niezawodny w kuchni
Wyrusz w kulinarną podróż dookoła świata. Poznaj smak aromatycznych Włoch, słodko-kwaśnego Orientu, egzotycznego Dalekiego Wschodu, wyrazistych Węgier, gorącego Meksyku i polskiej, tradycyjnej kuchni.
Lasagne z kabanosami i kiełbasą
Lasagne to potrawa z makaronu w postaci dużych, prostokątnych płatów, przekładanego i zapiekanego z warstwami farszu.
Produkty Dr Vita w ofercie saloników Kolportera
Kolporter wprowadził w listopadzie br. do oferty swojej sieci handlowej cztery produkty firmy Dr Vita. Są to suplementy diety w postaci tabletek musujących.

Chrupnij Snacka!
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” poleca na andrzejkowe spotkania Snack – Przysmak Świętokrzyski! Apetyczne, własnoręcznie przyrządzone w domu chrupki z pewnością zyskają wielu sympatyków!

Dobre, bo polskie! Spróbuj oryginalnych dań z dodatkiem jabłek
Jesienią na straganach i w naszych spiżarniach królują jabłka. Nic dziwnego – to nasz towar eksportowy! Tej jesieni postarajmy się jednak wyjść poza sprawdzone sposoby ich wykorzystania i przygotować nietypowe, wykwintne dania z dodatkiem jabłek. Jak to zrobić, podpowiada marka WINIARY.

„Instytut Chemii Nadużywanej” znów w trasie!
Jak czytać etykiety? Co oznaczają skomplikowane nazwy w składzie produktów? Już w weekend 14-15 listopada FRoSTA zaprasza do sklepu Alma w łódzkiej Manufakturze na następne z cyklu spotkań z „Instytutem Chemii Nadużywanej”.
My name is Bond, James Bond…
Przed-premierowy pokaz najnowszego filmu o agencie 007 – „Spectre” z Cisowianką Perlage
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!