Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Ruszyła „kulinarna olimpiada”

Ruszyła „kulinarna olimpiada”

2015-11-26

Każdy szanujący się szef kuchni marzy o zwycięstwie w konkursie Bocuse d'Or. Daje on bowiem pasjonatom kulinarnym szanse rozwoju, dożywotni prestiż oraz pozwala zaistnieć w mediach. Od laureatów wymagany jest jednak szacunek do tradycji, kultury i kuchni własnego kraju.

więcej »
Pierwszy sklep sieci Lidl w Markach już otwarty

Pierwszy sklep sieci Lidl w Markach już otwarty

2015-11-25

19 listopada otwarty został pierwszy sklep Lidl w Markach. Z tej okazji zapraszamy na zakupy w promocyjnych cenach.

więcej »
Otwarcie trzeciego sklepu sieci Lidl w Tarnowie

Otwarcie trzeciego sklepu sieci Lidl w Tarnowie

2015-11-25

Już 26 listopada o godzinie 8:00 przy ul. Romanowicza 6 otwarty zostanie nowy sklep Lidl w Tarnowie. Z tej okazji zapraszamy wszystkich do uczestniczenia w festynie oraz na zakupy w promocyjnych cenach.

więcej »
Otwarcie czwartego sklepu sieci Lidl w Częstochowie

Otwarcie czwartego sklepu sieci Lidl w Częstochowie

2015-11-25

Już 26 listopada o godzinie 8:00 przy ul. Łódzkiej 204 otwarty zostanie czwarty sklep Lidl w Częstochowie. Z tej okazji zapraszamy wszystkich do udziału w festynie oraz na zakupy w promocyjnych cenach.

więcej »
Jesień? Czas na kulinarną rozgrzewkę!

Jesień? Czas na kulinarną rozgrzewkę!

2015-11-25

Nadchodzi czas na konkrety – potrawy, które nasycą i rozgrzeją. Dawtona podpowiada, jak z łatwością przetrwać zimniejszą część roku.

więcej »
Majonez Kielecki – supermarką!

Majonez Kielecki – supermarką!

2015-11-25

Ponad 15 000 respondentów i 2300 produktów - właśnie dobiegła końca tegoroczna edycja badania konsumenckiego Superbrands. Wśród laureatów znalazł się flagowy wyrób Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” – Majonez Kielecki. Marka została uznana za jedną z najsilniejszych na polskim rynku!

więcej »

Odkrywanie smaków z kiełbasą

2015-11-24

Smak kiełbasy wszyscy dobrze znamy. Kojarzy się ze swojskością, ogniskiem, grillem i kanapkami. Ale czemu nie wyjść poza te stereotypy i nie pokusić się o odkrywanie nowych, oryginalnych kompozycji?

więcej »
Powrót do korzeni: wachlarz warzywnych dań od FRoSTY

Powrót do korzeni: wachlarz warzywnych dań od FRoSTY

2015-11-24

Warzywa…Trudno wyobrazić sobie bez nich kuchnię polską. Obecne w niej od zawsze, skrywają w sobie niejedną tajemnicę. FRoSTA zaprasza w podróż do korzeni, prezentując gamę nowych dań warzywnych. Sezonowo, smacznie i prosto.

więcej »
Wypiłeś wodę? To teraz zjedz butelkę. Lexus Design Awards

Wypiłeś wodę? To teraz zjedz butelkę. Lexus Design Awards

2015-11-23

Ooho! to jeden z najciekawszych projektów uhonorowany nagrodą Lexus Design Award. Projekt biodegradowalnego opakowania na wodę ma szansę rozwiązać wiele problemów.

więcej »
Sposób na błyskawiczną rozgrzewkę

Sposób na błyskawiczną rozgrzewkę

2015-11-22

Kiedyś była tanim posiłkiem, który miał nasycić żołądek, później wstępem do kulinarnej uczty, a dziś na stałe zagościła na salonach i w domowych talerzach. Zupa, bo o niej mowa, stała się kultową potrawą naszych czasów i słusznie – nie dość, że robi się sama, ma też wiele cennych zalet.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito