Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Kulinarne hity firmowego ,,jajeczka”

2016-03-23

Zbliżająca się Wielkanoc to czas przedświątecznych spotkań firmowych. Co w tym roku trafi na pracownicze stoły? Kucharze oraz szefowie kuchni restauracji Sodexo zapewniają, że nie zabraknie tradycyjnych potraw z dodatkiem jajek, pieczonych mięs oraz żurku.

więcej »

Netto: Pięć faktów o wielkanocnych zakupach Polaków

2016-03-22

Przed świętami kupujemy więcej, nasze oczy przeszukują półki w poszukiwaniu produktów charakterystycznych dla Wielkanocy i, co ważne, do koszyka częściej niż zazwyczaj wkładamy artykuły premium. Jak się okazuje, wielkość naszych wydatków zależy także od tego, kiedy wypadają święta wielkanocne.

więcej »
Będzie drożej. Więcej zapłacimy za warzywa i owoce

Będzie drożej. Więcej zapłacimy za warzywa i owoce

2016-03-22

Nieco więcej zapłacimy za jajka, mniej za wędliny, mięso drobiowe i wieprzowinę. Ceny żywności na Wielkanoc w tym roku wzrosną bardzo nieznacznie, gdyż o ok. 1 proc. Jest to niewielka zmiana w stosunku do minionego roku.

więcej »
„Dawtona. Polskich warzyw ULUBIONA” Wystartowała najnowsza kampania telewizyjna Dawtony

„Dawtona. Polskich warzyw ULUBIONA” Wystartowała najnowsza kampania telewizyjna Dawtony

2016-03-21

„Dawtona –Polskich warzyw ULUBIONA” – pod takim hasłem ruszyła właśnie najnowsza kampania reklamowa Dawtony, promująca odświeżony wizerunek marki.

więcej »
Światowy Dzień Wody - Cisowianka wspiera UNICEF

Światowy Dzień Wody - Cisowianka wspiera UNICEF

2016-03-21

663 mln ludzi na świecie nie ma dostępu do czystej wody – informuje UNICEF z okazji Światowego Dnia Wody

więcej »
Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy z marką WINIARY!

2016-03-21

Cieplejsze, wiosenne dni, zielone pąki na drzewach, czy rozkwitające żonkile to pierwsze zwiastuny zbliżającej się wiosny, ale także i Świąt Wielkanocnych. Ten radosny czas pełen spotkań z najbliższymi kojarzymy z tradycyjnymi, pysznymi potrawami.

więcej »
Klasyczne dodatki do wielkanocnych potraw

Klasyczne dodatki do wielkanocnych potraw

2016-03-21

Przed nami gorączka wielkanocnych przygotowań. W związku z tym, warto już teraz sporządzić listę świątecznych zakupów i koniecznie dopisać do niej tradycyjne wyroby WSP Społem! W końcu bez nich uczta nie może się rozpocząć!

więcej »
Mistrzynie Domowych Kuchni Galeo zapraszają na Facebooka

Mistrzynie Domowych Kuchni Galeo zapraszają na Facebooka

2016-03-17

Smaczne i zdrowe gotowanie dla swojej rodziny oraz troska o domowy budżet wymaga dużego doświadczenia i kreatywności. Z takim zadaniem może poradzić sobie tylko Mistrzyni Domowej Kuchni, do której swoją komunikację kieruje Galeo.

więcej »
Orzechowe must-have do wypieków wielkanocnych. Nowość: masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO

Orzechowe must-have do wypieków wielkanocnych. Nowość: masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO

2016-03-15

Umiejętność przyrządzania smakowitych deserów to najczęściej skutek nabytego doświadczenia polegającego na odpowiednim dobieraniu składników i ich połączeniu w optymalnych proporcjach.

więcej »
Dobrze nadziana Wielkanoc - przepisy na faszerowane przystawki

Dobrze nadziana Wielkanoc - przepisy na faszerowane przystawki

2016-03-15

Wielkanoc to nie tylko cieszące oko mazurki i baby, czy pieczołowicie przygotowywane pasztety i szynki, ale także drobne, smakowite przyjemności. Zapraszamy do wypróbowania trzech przepisów na faszerowane przystawki. Taki pyszny „detal” musi znaleźć się na każdym świątecznym stole!

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito